Frisse hartige taart kip-kerrie-appel

  • Wereld, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 03-04-2017
  • Frisse hartige taart kip-kerrie-appel

    Frisse hartige taart kip-kerrie-appel

    Frisse hartige taart kip-kerrie-appel

Heerlijk frisse hartige taart met kip en kerrie die ook nog eens helemaal kidsproof is en bij de lente past. Voldoende voor 4 personen en met baktijd mee in een uurtje klaar. ^O^

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 pakje bladerdeeg (10 plakjes)
500 gr kipfilet of kippendij
2 uien
2 teentjes knoflook
3 el olijfolie
1 flinke el kerriepoeder
3 el bloem + extra voor het uitrollen van het bladerdeeg
0.25 liter kippenbouillon van tablet
2 zoetzure appels
1 eidooier
vers gemalen zwarte peper
zeezout
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 873,96 kcal
Koolhydraten 69,61 g
Eiwitten 43,74 g
Vetten 43,91 g
Benodigdheden
Koekenpan, sprimgvorm 26 cm, deegroller

Bereidingswijze

Snijd de kipfilet in blokjes. Snipper de uien en de knoflook. Verhit de olie in een pan en bak de kipblokjes rondom bruin. Bak de ui en de knoflook nog 5 min. mee. Bestrooi met de kerrie en laat het kort meebakken. Schep er de bloem door en voeg al roerend de bouillon toe. Laat het geheel op laag vuur 10 min. stoven. Schil de appels en snijd ze in blokjes. Laat de appel nog zo'n 5 min. meestoven met de rest. Breng alles op smaak met zout en peper. Verwarm de oven voor op 220°C. (hetelucht) Laat de bladerdeeg vellen naast elkaar ontdooien. Leg 6 vellen op elkaar en rol ze uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een ronde lap met een doorsnee van ca. 32 cm. Bekleed daarmee de vorm en prik de bodem een aantal keren in met een vork, zodat er gaatjes ontstaan in het deeg en hij straks goed gaar wordt. Vul de deegbodem met het kip-kerrie mengsel. Rol de resterende deeglapjes uit tot een deksel met een doorsnee van ca. 26 cm. Leg het deegdeksel op de taart en druk de randen op elkaar. Snijd of steek er in het midden een rondje uit. Zet in het uitgestoken rondje een kleine keukenring of opgerold reepje aluminiumfolie zodat de stoom eruit kan ontsnappen als hij in de oven staat. Roer de eidooier los met een beetje melk of water en bestrijk het deegdeksel mee. Zet de taart in de voorverwarmde oven en bak de taart in ca. 25 min. gaar en goudbruin.

Bron

Idee uit de krant, flink aangepast met eigen tekst.

Serveertip

Geef er een lekkere groene salade bij.

Laatste reacties

Kokenmetanitacom avatar
Kokenmetanitacom 08-04-2017

Ik heb speciaal een account gemaakt om te kunnen reageren op dit recept! Dit is namelijk mijn recept , INCLUSIEF FOTO welke ik vorige week op mijn site heb geplaast.... Heel bijzonder dat je er dan bij zegt dat je het uit de krant hebt gehaald terwijl het gehele recept gejat is. Wees dan in ieder geval zo eerlijk om een bron te vermelden.... www.kokenmetanita.com dus!

ecureuil avatar
ecureuil 08-04-2017

https://kokenmetanita.com/2017/04/02/hartige-taart-met-kip-kerrie-en-appel/

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten