1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Wereldkeuken
  5. Taart
  6. Frisse hartige taart kip-kerrie-appel

Frisse hartige taart kip-kerrie-appel

  • Wereld, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 03-04-2017

Ingrediënten 4 personen


1 pakje bladerdeeg (10 plakjes)
500 gr kipfilet of kippendij
2 uien
2 teentjes knoflook
3 el olijfolie
1 flinke el kerriepoeder
3 el bloem + extra voor het uitrollen van het bladerdeeg
0.25 liter kippenbouillon van tablet
2 zoetzure appels
1 eidooier
vers gemalen zwarte peper
zeezout


Verder heb je nodig


Koekenpan, sprimgvorm 26 cm, deegroller


Frisse hartige taart kip-kerrie-appel
Frisse hartige taart kip-kerrie-appel

Heerlijk frisse hartige taart met kip en kerrie die ook nog eens helemaal kidsproof is en bij de lente past. Voldoende voor 4 personen en met baktijd mee in een uurtje klaar.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Snijd de kipfilet in blokjes. Snipper de uien en de knoflook. Verhit de olie in een pan en bak de kipblokjes rondom bruin. Bak de ui en de knoflook nog 5 min. mee. Bestrooi met de kerrie en laat het kort meebakken. Schep er de bloem door en voeg al roerend de bouillon toe. Laat het geheel op laag vuur 10 min. stoven. Schil de appels en snijd ze in blokjes. Laat de appel nog zo'n 5 min. meestoven met de rest. Breng alles op smaak met zout en peper. Verwarm de oven voor op 220°C. (hetelucht) Laat de bladerdeeg vellen naast elkaar ontdooien. Leg 6 vellen op elkaar en rol ze uit op een met bloem bestoven werkvlak tot een ronde lap met een doorsnee van ca. 32 cm. Bekleed daarmee de vorm en prik de bodem een aantal keren in met een vork, zodat er gaatjes ontstaan in het deeg en hij straks goed gaar wordt. Vul de deegbodem met het kip-kerrie mengsel. Rol de resterende deeglapjes uit tot een deksel met een doorsnee van ca. 26 cm. Leg het deegdeksel op de taart en druk de randen op elkaar. Snijd of steek er in het midden een rondje uit. Zet in het uitgestoken rondje een kleine keukenring of opgerold reepje aluminiumfolie zodat de stoom eruit kan ontsnappen als hij in de oven staat. Roer de eidooier los met een beetje melk of water en bestrijk het deegdeksel mee. Zet de taart in de voorverwarmde oven en bak de taart in ca. 25 min. gaar en goudbruin.

Serveertip

Geef er een lekkere groene salade bij.

Bron

Idee uit de krant, flink aangepast met eigen tekst.



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top