Surinaams zuur van rode ui en komkommer

  • Surinaams, Bijgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 01-04-2017
  • Surinaams zuur van rode ui en komkommer

    Surinaams zuur van rode ui en komkommer

    Surinaams zuur van rode ui en komkommer

Kan bijna overal bij worden gegeten (bami, nasi, rijst diverse Surinaamse broodjes)

Deel dit recept

Ingrediënten 10 personen
- 2 middelgrote rode uien
- 2 komkommers
- ongeveer 200 ml. water
- stukje rode spaanse peper of Surinaamse peper
- ongeveer 3 afgestreken eetlepels suiker
- 2 1/2 dl. witte azijn
- zwarte peper
- pimentkorrels (ongeveer 9-10)
- stukje verse gemberwortel
- 1 kruidnagel
- flinke mespunt zout
- eventueel een teentje knoflook
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Breng de suiker met het water aan de kook en voeg daarna de kruiden toe.
- laat het even koken en doe er dan de azijn bij en laat het afkoelen.
- Snij de komkommer door de helft en dan in dunne schuine plakjes.
- Rode ui ook in halve ringetjes snijden.
- Zaadjes uit de peper halen en ook in kleine ringetjes snijden.
- Voeg uien, komkommer en peper bij de marinade en laat het even intrekken, dan smaakt ze het lekkerste!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten