Philadelphia Cola Chocola cheesecake , no bake
- Nederlands, Banket
- > 120 min.
Leuk! Ik werd door #Rutgerbakt en #Philadelphia uitgenodigd deel te nemen aan een akuitdaging. Bak de lekkerste cheesecake. Superleuk om aan deel te nemen en te brainsormen met jezelf over hoe en wat. Het is mn allereerste cheesecake ooit en zeker niet de laatste. De cake was hier zo op . Natuurlijk lekker buiten opgegeten! #MijnPhiladelphiaCheesecake
Ingrediënten 10 personen
Yesss daar is ie dan! Missie geslaagd . ik ben de uitdaging als bloginsider van #rutgerbakt en #philadelphia aangegaan en heb een lekker cheececake recept bedacht. Dit is um geworden. Een Colacheesecake met chocoladechips, op een bodem van Chocolate chip Cookie en en chocoladespiegel. Afgewerkt met fruitsnoep en nog wat verkruimelde chocolatecookies. #MijnPhiladelphiaCheesecakeWil je deze ook maken? Hier volgt mijn recept
Ingredienten
450 gr. Philadelphia
150 ml cola
8 blaadjes gelatine
125 gr. chocochips, puur en melk
2 theelepels citroensap
1 eetlepel basterdsuiker
50 ml slagroom
250 gr. chocolate chip koekjes
160 gr. gesmolten boter
Benodigdheden
springvorm van 20 cm
bakpapier
acetaatfolie
Ingrediënten chocoladespiegel
2 blaadjes gelatine
90 ml water
70 gr cacao
75 ml slagroom
60 gr suiker
Benodigdheden
Springvorm 26 cm, bakpapier, acetaatfolie of dikker huishoudfolieBereidingswijze
Werkwijze cheesecake en bodem
Smelt de boter in een steelpannetje. Maal de koekjes in een keukenmachine of hakmolen heel fijn. Doe ze over in een schaal en doe de boter erbij. Spatel tot een massa. Doe een stukje bakpapier op de bodem van de springvorm en spray of vet de rand van de springvorm in. Ik heb hier acetaatfolie langsgezet wat perfect werkt en als je dat niet hebt kun je ook alufolie nemen. Wrijf hem dan wel strak.
Giet het koekjesmengsel in de springvorm, druk goed aan met de bolle kant van een lepele n zet tot verder gebruik weg in de koelkast.
Pak de blaadjes gelatine en week deze los terwijl je de cola verwarmt tot het kookpunt in een steelpan. Haal dan van het vuur en laat even lauwwarm afkoelen . Voeg hierna de geweekte gelatine toe en roer tot het goed is opgelost.
Klop de Philadelphia los in een kommet 50 ml slagroom, citroensap en basterdsuiker. Voeg beetje bij beetje het colamengsel toe en klop tot een luchtige massa. Als laatste voeg je de chocoladenips toe en spatel deze door.
Neem de springvorm uit de koelkast en giet het cheesecakemengsel in de vorm. Laat minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
Na twee uur begin je met de mooie chocoladespiegel.
Na twee uur begin je met de mooie chocoladespiegel.
Week de gelatine in een klein beetje water ongeveer vijf minuten.
Verwarm in een pannetje het water, slagroom, cacao en suiker tot het mooi vloeibaar word. Breng het aan de kook en laat vijf minuten op laag vuur koken. . Zet hierna de kookplaat uit of draai het vuur uit maar laat het pannetje er wel op staan voor ongeveer tien minuten . Voeg daarna de gelatine toe en laat het geheel verder afkoelen tot ongeveer 35 graden.
Roer goed door en giet hierna over de cheesecake . Laat verder koelen in de koelkast. Na ongeveer 2 uur kun je de cheesecake uit de vorm halen. Verwijder voorzichtig de acetaatfolie en versier de toplaag met wat snoepfruit en overgebleven koekkruimels.
Succes en eet smakelijk
Serveertip
Leuk om deze taart te decoreren met snoep colaflesjes. Je hebt ze in cherry coke en kleine colaflesjes #MijnPhiladelphiaCheesecake