LAMSBOUT VOOR PASEN MET MOSTERD

  • Belgisch, Feestmaaltijd
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 31-03-2017
  • LAMSBOUT VOOR PASEN MET MOSTERD

    LAMSBOUT VOOR PASEN MET MOSTERD

    LAMSBOUT VOOR PASEN MET MOSTERD

Overheerlijke lamsbout die we serveren met asperges en gebakken aardappelen of kroketjes

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 lamsbout (ong. 1,2 kg)
3 soeplepels mosterd
2 soeplepels honing
250 ml yoghurt
0.5 citroen, uitgeperst
30 ml Solo Vloeibare margarine
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Snijdt over de hele lamsbout een kruisvorm met een diepte van ongeveer 3 mm.
-Voeg zout en peper toe en masseer het in het vlees.
-Meng de mosterd, de honing, de yoghurt en het citroensap door mekaar.
-Marineer de lamsbout met dit mengsel, en laat 2 uur marineren op een koele plaats.

-Verwarm de oven voor op 200 °C.
-Vet de schotel in met margarine en leg de lamsbout erin. Zet in de oven.
-Overgiet het vlees met zijn eigen jus tijdens het bakken.
-Bewaar na het bakken het vlees 15 minuten onder aluminiumfolie om het te laten rusten en de malsheid te verhogen.

Bron

solo open kitchen

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten