Biet Wellington

  • Europees, Feestmaaltijd
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 31-03-2017
  • Biet Wellington

    Biet Wellington

    Biet Wellington

  • Biet Wellington

    Biet Wellington

    Biet Wellington

Bedoelde je niet beef wellington? Nee! Biet Wellington! Superleuk, smaakvol en verrassend. 

 

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
4 bieten, gekookt zelfde grootte
2 plakken bladerdeeg uit de koeling
400g spinazie
100g broodkruim
50g walnoten
500g champignons
5 sjalotten
3 tenen knoflook
1 ei
groene kruiden
1 scheut rode port
peper en zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Maak de sjalotten en knoflook schoon en klein.
Hak de paddenstoelen fijn
rooster de walnootjes en hak fijn
slink de spinazie en knijp al het vocht eruit.
Fruit de sjalotten en de knoflook, verdeel in twee porties.
Doe bij de ene helft de champignons en bak tot al het vocht is verdwenen. Doe er een scheut port bij en laat inkoken. Breng op smaak met peper en zout, kruiden.
Doe de andere helft met het meeste van het broodkruim door de spinazie. Doe daar ook de wanootjes bij. Breng op smaak met peper en zout.
Spreid een vel bladerdeeg uit op een bakplaat en beleg een rechthoek met de rest van het broodkruim, dan het spinaziemengsel.
Leg hierop de bieten, telgen elkaar aan.
Plak dan het champignonmengsel tussen en op de bieten.
Bedek de bieten met het tweede vel bladerdeeg. Druk goed aan, maak de randen dicht met een vorm en snijd overtollig deeg weg. Smeer in met losgeklopt ei en maak oppervlakkige schuine snedes in de wellington.
Bak 60 minuten op 190 graden.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten