Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Nederlandse keuken
  5. Kabeljauw
  6. Skrei of kabeljauw met een knapperige korst van kruidenboter

Skrei of kabeljauw met een knapperige korst van kruidenboter

Door: pwiggers

  • Nederlands Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 29-03-2017

Ingrediënten 2 personen


250 gram skrei of kabeljauwhaasje
1 eetlepel citroensap
peper, zout

plm. 40 gram kruidenboter (ik had zelfgemaakte, zie recept hieronder)
2 oude witte boterhammen, verkruimeld

Kruidenboter
100 gram zachte roomboter
2 teentjes knoflook
2 eetlepels fijngehakte platte peterselie
1 eetlepel gehakte bieslook
zout, peper
1 theelepel mosterd
1 theelepel citroensap
Dit alles in het bakje van je staafmixer goed door elkaar mixen.
Zo vinden wij kruidenboter lekker !


Verder heb je nodig


Bakje van de staafmixer +staafmixergedeelte
ovenschaal

Kabeljauw met een knapperige korst van kruidenboter en witbroodkruimels

Gemakkelijk te maken en erg lekker..

Gemakkelijk te maken en erg lekker..
Skrei of kabeljauw met een knapperige korst van kruidenboter
Skrei of kabeljauw met een knapperige korst van kruidenboter

Ik had nog wat eigengemaakte kruidenboter over in de koelkast.
Wat oude witte boterhammen verkruimeld en gemengd met de kruidenboter.
Dit over de kabeljauw verdeeld en in de oven. Heerlijk !

N.B. Skrei is de Noorse naam van de kabeljauw krijgt als hij in de periode tussen december en april vanuit de Barentszee naar de Lofoten trekt om te paaien. Skrei is alleen te koop in die periode.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 200 graden (boven- en onderwarmte)

Besprenkel de vis met citroensap en laat even staan.
Wrijf de vis in met peper en zout.
Leg de vis in de Ovenschaal.

Meng de wittebroodkruimels met de kruidenboter.
Dat gaat heel goed in het bakje van je staafmixer.

Verdeel het kruidenbotermengsel over de kabeljauw of skrei.
Zet de schaal plm. 15 - 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
Prik even in de vis of deze al gaar is (gaareid is afhankelijk van de dikte van de vis)

Tags, , , , ,

Serveertip

Lekker met aardappelsalade of met aardappelpuree en worteltjes.



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van pwiggers
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top