Bloemkoolpizza
- Nederlands, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Lekker en glutenvrij!
Ingrediënten 2 personen
800 gram geraspte bloemkool2 eieren
1 el oregano of italians kruiden
100g geraspte kaas
1 puntpaprika
1 tomaat
6 el tomatensaus
1 bol mozzarella
0,5 rode ui in ringen
eventueel extra kaas
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 530,65 kcal |
Koolhydraten | 22,54 g |
Eiwitten | 43,86 g |
Vetten | 26,98 g |
Bereidingswijze
Doe de bloemkoolrasp in een kom en verhit 4 minuten in de magnetron op de hoogste stand. Doe in een schone theedoek en knijp het vocht eruit.
Meng met het ei, geraspte kaas, italiaanse kruiden en breng op smaak met wat peper en zout.
Leg een bakpapiertje op een ovenplaat en vorm een ronde plakvan het bloemkoolmengsel. Bak 20 minuten op 175 graden in de oven.
Beleg dan met de tomatensaus, rode ui, puntpaprika, tomaat en mozzarella. Bak nog 15 minuten af.