Bloemkoolpizza

  • Nederlands, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Bloemkoolpizza

    Bloemkoolpizza

    Bloemkoolpizza

  • Bloemkoolpizza

    Bloemkoolpizza

    Bloemkoolpizza

Lekker en glutenvrij!
 

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
800 gram geraspte bloemkool
2 eieren
1 el oregano of italians kruiden
100g geraspte kaas

1 puntpaprika
1 tomaat
6 el tomatensaus
1 bol mozzarella
0,5 rode ui in ringen
eventueel extra kaas
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 530,65 kcal
Koolhydraten 22,54 g
Eiwitten 43,86 g
Vetten 26,98 g

Bereidingswijze

Doe de bloemkoolrasp in een kom en verhit 4 minuten in de magnetron op de hoogste stand. Doe in een schone theedoek en knijp het vocht eruit.
Meng met het ei, geraspte kaas, italiaanse kruiden en breng op smaak met wat peper en zout.
Leg een bakpapiertje op een ovenplaat en vorm een ronde plakvan het bloemkoolmengsel. Bak 20 minuten op 175 graden in de oven.

Beleg dan met de tomatensaus, rode ui, puntpaprika, tomaat en mozzarella. Bak nog 15 minuten af.

Dit recept is te vinden in:

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Vlogger_Smulweb_Loesje avatar

Kooktip!

Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Doorsturen

Home Recepten