Ovenschotel met asperges, yorkham, bieslook en peterselie

  • Europees, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 27-03-2017
  • Ovenschotel met asperges, yorkham, bieslook en peterselie

    Ovenschotel met asperges, yorkham, bieslook en peterselie

    Ovenschotel met asperges, yorkham, bieslook en peterselie

Een heerlijk lente recept!

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
600g asperges (wit), 200g yorkham, 200g lichtbelegen kaas (raspen), 2 eieren(niet te hard gekookt), 1 eetlepel bieslook, 1 eetlepel peterselie, 25 g roomboter, 1 eetlepel paneermeel (of oud gekruimeld brood)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Ovenschaal (20x30cm), dunschiller

Bereidingswijze

Oven voorverwarmen op ca 180˚C (hetelucht).
Begin met het schillen en bereiden van de asperges volgens het basisrecept.
Kook de eieren (niet te hard).
Rasp de kaas en snijd de ham in kleine stukjes.
Kaas- en ham stukjes met bieslook en peterselie mengen.
Asperges uitlekken en op theedoek wat laten drogen.
Ovenschaal (ca 20x30cm) licht beboteren.
Om en om een laagje ham-kaasstukjes erin leggen en dan een laagje asperges.
De geprakte hardgekookte eieren eroverheen verdelen en bestooien met paneermeel. Het geheel licht aandrukken.
Krullen boter erbovenop leggen.
Ongeveer 20 minuten in de oven tot de korst goudbruin is.

Bron

aspergecentrum.nl

Serveertip

Paeermeel wordt vooral gebruikt om vocht op te nemen, maar het kan ook prima zonder.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten