Asperge loempia met ei/pestosaus
- Vegetarisch, Voorgerecht
- 20-30 min.
- Geplaatst op 27-03-2017
Dit recept heb ik zomaar bedacht toen ik een keertje niet kon slapen. Met de aspergetijd in zicht wil ik altijd wel weer iets nieuws met asperges maken. Het moest wel simpel zijn want ik had geen pen en papier bij de hand ;) en moest dus alles gewoon uit het blote hoofd kunnen onthouden.
Toen ik de asperges had gekocht en aan de slag ben gegaan heb toch maar pen, papier en fototoestel, ter hand genomen om alle ingrediënten en de bereidingswijze op te schrijven en de stappen te fotograferen. En dus kan ik het hier nu delen.
Ingrediënten 2 personen
- 6 asperges- 6 vellen filodeeg (of 3 die je doormidden snijd)
- groene pesto
- 2 eieren
- 2 el Griekse yoghurt
- peper
- zout
- rucola sla
- water of losgeklopt ei om te randen mee te lijmen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 459,27 kcal |
Koolhydraten | 70,01 g |
Eiwitten | 19,79 g |
Vetten | 10,50 g |
Benodigdheden
frituur, keukenpapierBereidingswijze
Voorbereiding:
- Schil de asperges en kook ze 10 minuten in water met een beetje zout. Leg ze op een schone theedoek om uit te lekken.
- Ontdooi het filodeeg.
- Kook de eieren tot hard. Laat ze afkoelen en maak ze fijn, voeg 2 el Griekse yoghurt, 2 tl pesto en peper/zout toe. Meng alles goed door elkaar.
Bereiding:
- Spreid een vel filodeeg uit en leg er een asperge op. Voeg een theelepeltje pesto toe, bevochtig de randen met water of losgeklopt ei en rol de loempia op. Eerst de zijkanten naar binnen en daarna verder oprollen. Frituur ze ongeveer 5 minuutjes en laat ze daarna op keukenpapier uitlekken.
- Doe wat sla op een bordje, leg er 3 loempia's p.p. op.
- Schep aan de zijkant wat van de ei/pestosaus.
Serveertip
Je kunt dit eten als voorgerecht maar het is ook lekker als (borrel)hapje of voor op een buffet.
Laatste reacties
Succes ermee Petra. Was zo maar een ingeving ;) Bedankt voor het bewaren en je reactie ;) Erwin en Dido ook bedankt voor jullie reacties :) Ik wens allen een fijn weekend. Groetjes van Wilmie _O_
Leuk idee Wilmie. Neem je recept mee. Bedankt, Petra
😄 Dat ruimen we wel weer op Wilmie, genoeg 1000-dingen doekjes in huis 😉
Gelukkig wel Wilmie, want als ik ze thuis eet met lekker ham, eitje, boter, dan heb ik met die twee pubers zeker twee kilo nodig. Fiets binnenkort wel eens naar Brabant of Limburg. Groetjes Dido
Smakelijk smullen Erwin :9~ Enne........niet teveel kwijlen want dan wordt het zo'n bende :P :9 Groetjes van Wilmie _O_
Ze worden nu alleen nog maar goedkoper Dido :W enjoy. Groetjes van Wilmie _O_
Yummie Wilmie, het water al in t bekkie 😉 Binnekort op tafel! Dankjewel hiervoor en de welbekende vriendelijke Smulgroetjes, Erwin
Hier zijn ook al asperges te koop maar die kosten nu 12 euro de kilo. Maar idd voor dit recept niet zoveel nodig, hmmmm lekker voor het weekeinde in de tuin, zonnetje, glaasje wit. Ik zie het wel zitten! Groetjes, Dido
Hier in de buurt hebben ze al asperges vers van het land Cecile :) Nog wel een rib uit mijn lijf maar ik had het idee in mijn hoofd en ik had hiervoor niet zoveel asperges nodig dat scheelt ;) Succes ermee en ik laat maar een keer horen ;) Groetjes van Wilmie _O_
Lijkt me heerlijk Wilmie! Zodra er weer genoeg betaalbare asperges is, (wel vers van het land) ga ik dit proberen. Lieve groet Cecile