Asperge loempia met ei/pestosaus

  • Vegetarisch, Voorgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 27-03-2017
  • Asperge loempia met ei/pestosaus

    Asperge loempia met ei/pestosaus

    Asperge loempia met ei/pestosaus

  • Asperge loempia met ei/pestosaus

    Asperge loempia met ei/pestosaus

    Asperge loempia met ei/pestosaus

  • Asperge loempia met ei/pestosaus

    Asperge loempia met ei/pestosaus

    Asperge loempia met ei/pestosaus

  • Asperge loempia met ei/pestosaus

    Asperge loempia met ei/pestosaus

    Asperge loempia met ei/pestosaus

  • Asperge loempia met ei/pestosaus

    Asperge loempia met ei/pestosaus

    Asperge loempia met ei/pestosaus

  • Asperge loempia met ei/pestosaus

    Asperge loempia met ei/pestosaus

    Asperge loempia met ei/pestosaus

  • Asperge loempia met ei/pestosaus

    Asperge loempia met ei/pestosaus

    Asperge loempia met ei/pestosaus

  • Asperge loempia met ei/pestosaus

    Asperge loempia met ei/pestosaus

    Asperge loempia met ei/pestosaus

  • Asperge loempia met ei/pestosaus

    Asperge loempia met ei/pestosaus

    Asperge loempia met ei/pestosaus

  • Asperge loempia met ei/pestosaus

    Asperge loempia met ei/pestosaus

    Asperge loempia met ei/pestosaus

  • Asperge loempia met ei/pestosaus

    Asperge loempia met ei/pestosaus

    Asperge loempia met ei/pestosaus

  • Asperge loempia met ei/pestosaus

    Asperge loempia met ei/pestosaus

    Asperge loempia met ei/pestosaus

Dit recept heb ik zomaar bedacht toen ik een keertje niet kon slapen. Met de aspergetijd in zicht wil ik altijd wel weer iets nieuws met asperges maken. Het moest wel simpel zijn want ik had geen pen en papier bij de hand ;) en moest dus alles gewoon uit het blote hoofd kunnen onthouden.
Toen ik de asperges had gekocht en aan de slag ben gegaan heb toch maar pen, papier en fototoestel, ter hand genomen om alle ingrediënten en de bereidingswijze op te schrijven en de stappen te fotograferen. En dus kan ik het hier nu delen.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
- 6 asperges
- 6 vellen filodeeg (of 3 die je doormidden snijd)
- groene pesto
- 2 eieren
- 2 el Griekse yoghurt
- peper
- zout
- rucola sla
- water of losgeklopt ei om te randen mee te lijmen
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
frituur, keukenpapier

Bereidingswijze

Voorbereiding:
- Schil de asperges en kook ze 10 minuten in water met een beetje zout. Leg ze op een schone theedoek om uit te lekken.
- Ontdooi het filodeeg.
- Kook de eieren tot hard. Laat ze afkoelen en maak ze fijn, voeg 2 el Griekse yoghurt, 2 tl pesto en peper/zout toe. Meng alles goed door elkaar.
Bereiding:
- Spreid een vel filodeeg uit en leg er een asperge op. Voeg een theelepeltje pesto toe, bevochtig de randen met water of losgeklopt ei en rol de loempia op. Eerst de zijkanten naar binnen en daarna verder oprollen. Frituur ze ongeveer 5 minuutjes en laat ze daarna op keukenpapier uitlekken.
- Doe wat sla op een bordje, leg er 3 loempia's p.p. op.
- Schep aan de zijkant wat van de ei/pestosaus.

Serveertip

Je kunt dit eten als voorgerecht maar het is ook lekker als (borrel)hapje of voor op een buffet.

Laatste reacties

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 31-03-2017

Succes ermee Petra. Was zo maar een ingeving ;) Bedankt voor het bewaren en je reactie ;) Erwin en Dido ook bedankt voor jullie reacties :) Ik wens allen een fijn weekend. Groetjes van Wilmie _O_

pwiggers avatar
pwiggers 29-03-2017

Leuk idee Wilmie. Neem je recept mee. Bedankt, Petra

Delarosa avatar
Delarosa 28-03-2017

😄 Dat ruimen we wel weer op Wilmie, genoeg 1000-dingen doekjes in huis 😉

didoroelofsen867 avatar
didoroelofsen867 28-03-2017

Gelukkig wel Wilmie, want als ik ze thuis eet met lekker ham, eitje, boter, dan heb ik met die twee pubers zeker twee kilo nodig. Fiets binnenkort wel eens naar Brabant of Limburg. Groetjes Dido

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 28-03-2017

Smakelijk smullen Erwin :9~ Enne........niet teveel kwijlen want dan wordt het zo'n bende :P :9 Groetjes van Wilmie _O_

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 28-03-2017

Ze worden nu alleen nog maar goedkoper Dido :W enjoy. Groetjes van Wilmie _O_

Delarosa avatar
Delarosa 27-03-2017

Yummie Wilmie, het water al in t bekkie 😉 Binnekort op tafel! Dankjewel hiervoor en de welbekende vriendelijke Smulgroetjes, Erwin

didoroelofsen867 avatar
didoroelofsen867 27-03-2017

Hier zijn ook al asperges te koop maar die kosten nu 12 euro de kilo. Maar idd voor dit recept niet zoveel nodig, hmmmm lekker voor het weekeinde in de tuin, zonnetje, glaasje wit. Ik zie het wel zitten! Groetjes, Dido

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 27-03-2017

Hier in de buurt hebben ze al asperges vers van het land Cecile :) Nog wel een rib uit mijn lijf maar ik had het idee in mijn hoofd en ik had hiervoor niet zoveel asperges nodig dat scheelt ;) Succes ermee en ik laat maar een keer horen ;) Groetjes van Wilmie _O_

Cecileg avatar
Cecileg 27-03-2017

Lijkt me heerlijk Wilmie! Zodra er weer genoeg betaalbare asperges is, (wel vers van het land) ga ik dit proberen. Lieve groet Cecile

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten