Eendenborst met sinaasappel-tijmsaus

  • Frans, Feestmaaltijd
  • 20-30 min.
  • Eendenborst met sinaasappel-tijmsaus

    Eendenborst met sinaasappel-tijmsaus

    Eendenborst met sinaasappel-tijmsaus

  • Eendenborst met sinaasappel-tijmsaus

    Eendenborst met sinaasappel-tijmsaus

    Eendenborst met sinaasappel-tijmsaus

  • Eendenborst met sinaasappel-tijmsaus

    Eendenborst met sinaasappel-tijmsaus

    Eendenborst met sinaasappel-tijmsaus

  • Eendenborst met sinaasappel-tijmsaus

    Eendenborst met sinaasappel-tijmsaus

    Eendenborst met sinaasappel-tijmsaus

  • Eendenborst met sinaasappel-tijmsaus

    Eendenborst met sinaasappel-tijmsaus

    Eendenborst met sinaasappel-tijmsaus

  • Eendenborst met sinaasappel-tijmsaus

    Eendenborst met sinaasappel-tijmsaus

    Eendenborst met sinaasappel-tijmsaus

  • Eendenborst met sinaasappel-tijmsaus

    Eendenborst met sinaasappel-tijmsaus

    Eendenborst met sinaasappel-tijmsaus

  • Eendenborst met sinaasappel-tijmsaus

    Eendenborst met sinaasappel-tijmsaus

    Eendenborst met sinaasappel-tijmsaus

  • Eendenborst met sinaasappel-tijmsaus

    Eendenborst met sinaasappel-tijmsaus

    Eendenborst met sinaasappel-tijmsaus

  • Eendenborst met sinaasappel-tijmsaus

    Eendenborst met sinaasappel-tijmsaus

    Eendenborst met sinaasappel-tijmsaus

  • Eendenborst met sinaasappel-tijmsaus

    Eendenborst met sinaasappel-tijmsaus

    Eendenborst met sinaasappel-tijmsaus

De Fransen noemen dit gerecht Canard à l'Orange. De eenvoud van de gebraden eendenborst in combinatie met deze heerlijke tongstrelende sinaasappel-tijmsaus maken dit gerecht tot een regelrechte topper. Serveer het met schijfjes gebakken sinaasappel erbij. Niet alleen een geweldige combinatie maar die het ook nog eens een keer een hele mooie uitstraling geven, want het oog wil natuurlijk ook wat. Zeker als je het je gasten wilt voorzetten.
Unaniem besloten dat dit hier zeer zeker nog vaker op tafel zal komen  *;

Deel dit recept

Ingrediënten 4 recipe.people
- 2 eendenborsten van +/- 350 gram p/st
- 4 sinaasappels (2 in schijfjes om te bakken, 2 uitgeperst voor de saus)
- 1 tak tijm
- 1 el sinaasappel marmelade
- scheutje Cointreau
- 1 dl fond (wild of gevogelte)
- takje tijm
- 75 gram (koude)roomboter in blokjes
- peper en zout
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 993,70 kcal
Koolhydraten 96,42 g
Eiwitten 34,43 g
Vetten 46,19 g
Benodigdheden

Bereidingswijze

- Snij de eendenborsten aan de kant van de vetlaag kruislings in tot in het vlees.
- Strooi peper en zout op de vleeskant.
- Maak een koekenpan heet en bak hierin de eendenborst (zonder veststof) eerst op het vel. Het vet komt nu automatisch vrij. Bak aan elke kant ongeveer 3 minuten en leg ze dan in een ovenschaal in een voorverwarmde oven (100 graden)
- Bak in het vet de sinaasappelschijven ongeveer 1minuut per kant en leg ze ook in de oven.
- Doe nu in dezelfde pan de fond, sinaasappelsap, marmelade, tijm en een scheutje Cointreau.
- Laat dit 5 tot 10 minuten inkoken, draai het vuur zo laag mogelijk en doe de blokjes boter erbij (niet alles tegelijk maar iedere keer een beetje) Roer met een garde tot een mooie gladde saus.
- Maak op smaak met peper en zout.
- Snij de eendenborsten in plakken en doe ze op borden. Schep de saus erbij en garneer met de sinaasappelschijven en een takje tijm.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

wilmiewillemse avatar

Doorsturen

Home Recepten