zaterdag avond snacks vergeten klassiekers

  • Europees, Borrelhapje
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 25-03-2017
  • zaterdag avond snacks vergeten klassiekers

    Zaterdag avond snacks vergeten klassiekers

    Zaterdag avond snacks vergeten klassiekers

  • zaterdag avond snacks vergeten klassiekers

    Zaterdag avond snacks vergeten klassiekers

    Zaterdag avond snacks vergeten klassiekers

  • zaterdag avond snacks vergeten klassiekers

    Zaterdag avond snacks vergeten klassiekers

    Zaterdag avond snacks vergeten klassiekers

  • zaterdag avond snacks vergeten klassiekers

    Zaterdag avond snacks vergeten klassiekers

    Zaterdag avond snacks vergeten klassiekers

  • zaterdag avond snacks vergeten klassiekers

    Zaterdag avond snacks vergeten klassiekers

    Zaterdag avond snacks vergeten klassiekers

Ik kan me niet bedenken dat ik dit vaak gemaakt heb, sommige nog nooit , had ik dat maar eerder gedaan.
de smaken en ingredienten zijn wel iets waar je van moet  houden .
zo zal een spies van kippenlever lang niet iedereen bekoren.
het is als je goed bekijkt wel een beetje kaas worst dingetje
 

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
kaas ragout :
80 ml volle melk of room
80 ml bouillon
45 gram boter
1 sjalotje, een teentje knoflook
Peper en marjolein
45 gram bloem
½ glas witte wijn ( droge!)
1 ei-dooier
100 gram kaas ( 25 gram overjarige, de rest naar eigen smaak)
Peper, zout en nootmuskaat

leverspies:
250 g. verse kippenlevers
eventueel 2½ dl. melk of karnemelk
2 tl. zout
150 g. bacon, dunne plakjes
3 schijven ananas, uit blik
zout

snack tartare:
400 g.tartaar uit elkaar getrokken
1 augurk
1 stukje ui of sjalot
enkele takjes peterselie
enkele sprieten bieslook
1 eierdooier
1 el. tomatenketchup
1 el. mayonaise
½ tl. paprikapoeder
1 el. kappertjes, goed uitgelekt
peper uit de molen
zout
enkele druppels Worcestersaus of enkele druppels tabasco of beide ( nog lekkerder )
6 grote sneden wittebrood
2 eieren

filo bakje:
3 ontdooide filodeegvellen
2 eetlepels olijfolie
200 gram hollandse garnalen
1 theelepel chilipoeder
1 limoen
rucola
3 eetlepel sour cream
Zout en peper

champignons ( ja zeker ! )
bak grote champignons (400-500 g)
70 g gorgonzola
5-6 zongedroogde tomaten op olie
2 teentjes knoflook
1 volle el crème fraîche
peper
geraspte Parmezaanse kaas



Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Het voordeel is dat je oven bijna aan kan blijven ( of het goed is voor je stroom rekening weet ik niet )
verder bijna je hele keuken spul , prikkers, kommen , bakjes etc

Bereidingswijze

Kaas ragout:
Smelt de boter in een sauspan. Kleur de boter alleen licht en voeg dan het uitje of de sjalot zeer fijngesneden er bij. Even doorbakken tot de ui begint te kleuren. Dan de knoflook kort in kleine stukjes meebakken. Op smaak maken met wat peper en marjolein. Voeg dan de bloem toe. Bak alles een paar minuten al roerend door. Voeg dan de witte wijn erbij. Bruisend wordt het vocht snel opgenomen. Dan de bouillon en de room toevoegen. Nog steeds roerend het geheel tot een mooie dikke saus koken. Het duurt een paar minuten om de bloem helemaal te garen. Dan de dooier erdoor roeren en voeg hier de fijne boeren kaas en geraspte kaas erbij. Roeren tot de kaas helemaal is opgenomen . Niet meer laten koken, maar wel goed doorwarmen. Op smaak maken met wat zout, peper en geraspte nootmuskaat. Wat fijn geknipte peterselie als laatste over de ragout.

lever spies :
Spoel de kippenlevers onder stromend water af. Verwijder alle ongerechtigheden. Leg ze een half uurtje in de melk (noodzakelijk is dit echter niet). Hierdoor wordt de soms aanwezige ietwat bittere nasmaak van de levertjes weggenomen.
Spoel de levertjes na het weken opnieuw onder stromend water af om alle melkresten te verwijderen.
Breng in een pan 1½ liter water aan de kook. Voeg er 2 theelepels zout aan toe en doe er vervolgens de kippenlevers bij. Laat alles precies 2 minuten koken. Schep de levers uit het water en laat ze op een vergiet uitlekken.
Leg intussen de plakjes bacon op werkplank of aanrecht uit. Snijd de schijven ananas in segmenten. Leg op ieder plakje bacon een segmentjes. Halveer de inmiddels wat afgekoelde levers. Maak ze droog met keukenpapier en leg ze op de ananassegmenten. Rol daarna de plakjes bacon er om en steek alles vast met houten prikkers.
Rooster de spitjes gedurende 8 tot 10 minuten onder een zeer hete grill of in een zeer hete oven. De bacon dient knapperig te zijn.

Snack tartare:

maal of prak de tartaar fijn. . Snipper de augurk en ui of sjalot. Hak of snijd de tuinkruid Roer in een kom de eierdooier los en voeg al roerende tomatenketchup, mayonaise, paprikapoeder, fijngehakte augurk, ui of sjalot, kappertjes, gesneden of geknipte tuinkruiden en wat peper en zout toe. Wanneer alles goed is vermengd schept je het mengsel door de fijngemaakte tartaar. Doe het bij voorkeur vlak voordat je de snacks opdient, want dan blijft de kleur fris. Proef het mengsel en voeg dan naar smaak enkele druppels tabasco toe. Kook de eieren hard in 8 minuten, spoel ze onder de koude kraan. Rooster de sneetjes wittebrood, verwijder daarna de korsten en snijd de sneetjes in 12 gelijke stukken. Verdeel het vleesmengsel in 12 porties. Leg op ieder stukje geroosterd brood een portie . Pel de eieren, snijd ze in plakjes en leg op iedere snack 2 à 3 dunne plakjes hardgekookt ei.

garnalen filo snacks:

Begin met het voorverwarmen van de oven op 180 graden. Snijd dan 1 filodeegvel in vieren. Doe de olijfolie in een bakje en smeer met een kwast de filodeegvelltjes in met wat olijfolie.Vervolgens leg je het filodeegvelletje in 1 muffinvorm. Ga zo net zo lang door totdat je filodeegvel op is.
De filodeegbakjes kunnen nu voor 5-7 minuten de oven in totdat deze mooi bruin en knapperig zijn. Kruid de garnaaltjes vervolgens met de chilipoeder, limoensap, olijfolie en zout en peper. Bak de garnalen tussen de 5-8 minuten op een middel-laag vuurtje totdat deze gaar zijn en een beetje goudbruin.
opmaak , sla saus garnalen , kruiden

champignons:
Verwarm de oven voor op 200°C. Maak de champignons schoon (met een borsteltje of vochtig keukenpapiertje) en snijd het steeltje eruit.
Doe de gorgonzola met de tomaat en knoflook in de keukenmachine of staafmixer. Hak tot een smeuïg mengsel. Voeg tot slot crème fraîche en peper naar smaak toe en hak nog kort.
Vul de champignons met het mengsel. Zet de champignons in een ovenschaal en bestrooi met geraspte Parmezaanse kaas. Eventueel kun je steeltjes is blokjes snijden en in een hoekje van de ovenschaal leggen. Bestrooi de steeltjes met wat peper en zout. Zet de ovenschaal 20 minuten in de oven tot de champignons goudbruin en gaar zijn. Serveer met lekker vers brood en vergeet niet het brood door de ovenschaal te halen en daarmee de sappen op te deppen.

Bron

5 van me inmiddels 230 food links

Serveertip

Kaas ragout is ook prima voor kroketjes of balletjes

Laatste reacties

hans3333 avatar
hans3333 26-03-2017

he he , eindelijk , ingrediënten , wel zo handig erbij

hans3333 avatar
hans3333 25-03-2017

pfff heb het nu 7 keer geupload, nu zijn alle ingrediënten weer weg,

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten