1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Belgische keuken
  5. Hamburger met kalfstong

Hamburger met kalfstong

Door: marcdepester

  • Belgisch, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 23-03-2017

Ingrediënten 6 personen


1 kalfstong
1 bouquet marmite
ajuin, look, tijm, laurier
4 el curryketchup
4 el mayonaise
4 el pickles
1/2 krop ijsbergsla
1 tomaat, in schijfjes
1 ui, in ringen
6 broodjes
olijfolie
peper - zout


Hamburger met kalfstong
Hamburger met kalfstong

Een lekkere hamburger met kalfstong en een heerlijk sausje. De dag er voor kan je de kalfstong reeds bereiden en laten afkoelen, zodat je de dag zelf bijna geen werk meer hebt.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Spoel de kalfstong goed af en kook ze vervolgens gedurende anderhalf uur met een bouquet marmite (prei, selder en wortel) en ajuin, look, tijm en laurier, peper en zout.
-Laat afkoelen in eigen nat, verwijder de pel en het overtollige vet.

-Snij de kalfstong in plakjes, kruid met peper en zout, bestrijk met olijfolie en grill deze kort op de Barbecue.

-Maak de nu de burgersaus: mix de mayonaise met de ketchup en de pickles tot een gladde saus.

SERVEREN:

Snij de broodjes open, beleg ze met ijsbergsla, een schijfje tomaat en een ringetje ajuin. Leg hier bovenop enkele plakjes kalfstong en werk af met de saus.

Tags

Bron

Njam - chef Michael Vrijmoed.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top