Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Engelse keuken
  5. PULLED DUCK BURGER MET GEBAKKEN APPELTJES EN VEENBESSENSAUS

PULLED DUCK BURGER MET GEBAKKEN APPELTJES EN VEENBESSENSAUS

Door: marcdepester

  • Engels Hoofdgerecht
  •  60-120 min.
  • Geplaatst op 23-03-2017

Ingrediënten 4 personen


2 eendenbouten
1 tl gedroogde tijm
4 el Solo Bakken & Braden
500 g krieltjes
2 takjes rozemarijn
2 appels, gewassen
4 mini ciabattas of pistolets
4 el veenbessencompote of veenbessensaus



Bijzonder lekkere "de luxe" burger van traag gegaarde eendenbouten - de dag er voor kan je de eendenbouten reds langzaam garen, zodat je de dag zelf , weinig werk hebt ! 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor tot 150 °C.
-Wrijf de eendenbouten in met peper, zout en de tijm. Leg ze in een Ovenschaal met enkele klontjes Solo Bakken & Braden. Laat ze traag garen in de oven gedurende zo'n 2,5 uur, bedruip ze regelmatig met het vet dat vrijkomt. Dit kan je makkelijk een dag van te voren doen.
-Warm de eend de dag van het feest even op in de oven.
-Trek het vlees net voor het serveren in draadjes.

-Verwarm de oven voor tot 180 °C.
- Maak intussen de krieltjes schoon.
-Leg ze op een ovenschaal met de 2 el Solo Bakken & Braden en kruid met peper en zout, schik er de takjes rozemarijn bij. Zet de aardappelen zo'n 40 minuten in de oven.
-Schil de appels, snijd ze in partjes en bak ze goudbruin in wat Solo Bakken & Braden.
-Snijd de ciabatta's in twee, doe er wat veenbessencompote of veenbessensaus op en schik er het eendenvlees en de gebakken appeltjes tussen.
-Sluit de broodjes en steek er leuke prikkertjes op. Serveer met de krieltjes.

Tags

Bron

Solo open kitchen



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Trots zijn we op de nominatie voor de `Website van het jaar 2018`. Help ons winnen, onder de stemmers worden 5 kookboekenpakket t.w.v. € 100,-- verloot.… Lees verder »

Scroll voor meer recepten
Top