Halloumi burger

  • Grieks, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 23-03-2017
  • Halloumi burger

    Halloumi burger

    Halloumi burger

Een Griekse pittige burger met de gekende Halloumi geitenkaas .

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
120 g doperwtjes (diepvries)
1 teentje knoflook
10 blaadjes verse munt
30 g Solo margarine
1 rode paprika
200 g halloumi
4 (meergranen) broodjes
100 g verse spinazie
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor tot 180 °C.
-Kook de erwtjes 3 - 4 minuten in een pan met licht gezouten water. Giet de erwtjes af en doe ze in de blender.
-Pel en snipper het teentje knoflook.
-Snijd de muntblaadjes fijn.
-Doe de knoflook, de munt en 10 g van de Solo margarine samen met de erwtjes in de blender. Pureer het geheel en breng de puree op smaak met zout en peper.
-Snijd de paprika in lange repen. Verhit een klontje Solo margarine in een braadpan en bak de paprika tot ze zacht is.
-Snijd de halloumi in plakken van 2 centimeter en bak elke kant 2 minuten in een grillpan met Solo margarine tot de halloumi goudbruin is.
-Halveer de broodjes en rooster ze 5 minuten in de voorverwarmde oven.
-Beleg het broodje met de erwtenpuree, de verse spinazie, paprika en enkele plakjes halloumi.
-Serveer de halloumi burger direct.

Bron

solo open kitchen

Serveertip

De spinazie in deze halloumi burger kun je ook vervangen door jonge bladsla of rucola.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten