1. Home
  2. Recepten
  3. Halloumi kaas
  4. Halloumi burger

Halloumi burger

  • Grieks, Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 23-03-2017

Ingrediënten 4 personen


120 g doperwtjes (diepvries)
1 teentje knoflook
10 blaadjes verse munt
30 g Solo margarine
1 rode paprika
200 g halloumi
4 (meergranen) broodjes
100 g verse spinazie



Halloumi burger
Halloumi burger

Een Griekse pittige burger met de gekende Halloumi geitenkaas .

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

-Verwarm de oven voor tot 180 °C.
-Kook de erwtjes 3 - 4 minuten in een pan met licht gezouten water. Giet de erwtjes af en doe ze in de blender.
-Pel en snipper het teentje knoflook.
-Snijd de muntblaadjes fijn.
-Doe de knoflook, de munt en 10 g van de Solo margarine samen met de erwtjes in de blender. Pureer het geheel en breng de puree op smaak met zout en peper.
-Snijd de paprika in lange repen. Verhit een klontje Solo margarine in een braadpan en bak de paprika tot ze zacht is.
-Snijd de halloumi in plakken van 2 centimeter en bak elke kant 2 minuten in een grillpan met Solo margarine tot de halloumi goudbruin is.
-Halveer de broodjes en rooster ze 5 minuten in de voorverwarmde oven.
-Beleg het broodje met de erwtenpuree, de verse spinazie, paprika en enkele plakjes halloumi.
-Serveer de halloumi burger direct.

Dit recept is te vinden in:

Serveertip

De spinazie in deze halloumi burger kun je ook vervangen door jonge bladsla of rucola.

Bron

Solo open kitchen



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van marcdepester
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top