Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Braziliaanse keuken
  5. Kipfilet in Braziliaanse chilisaus

Kipfilet in Braziliaanse chilisaus

Door: Delarosa

  • Braziliaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 21-03-2017

Ingrediënten 4 personen


4 kipfilets, schoongemaakt
Olijfolie
2 el chimichurrykruiden
Klontje boter
2 uien, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 Jalapenopeper, gesnipperd
1 gele paprika, in reepjes
2 vleestomaten, ontveld en in stukjes
Potje zongedroogde tomaatjes op olie, in reepjes
Scheutje rode wijnazijn
4 dl kippenbouillon
1 bekertje crème fraiche
Fijngewreven gedroogde chilipepertjes
Fijngesneden peterselie en basilicum


Verder heb je nodig


Snijplank
Scherp mes
Braadpan


Sappige kipfilets zachtjes gaargestoofd in een heerlijke chilisaus.
Niet overdreven pittig en lekker kruidig van smaak, Smullen!

Dit stond gisteren op het menu van onderstaand adres waar Hans aan het revalideren is na een pittige operatie aan afgescheurde spieren en een pees in zijn bovenarm.
Tot nu toe is alles lekker wat er geserveerd werd, maar dit spande wel de kroon, yum yum!
 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Wrijf de kipfilets in met de chimichurrykruiden en de olie en laat dit marineren, hoe langer hoe beter.
Smelt het klontje boter en bak de kipfilets rondom goudbruin. Haal uit de pan en houd even afgedekt apart.
Fruit in de boter de uien, knoflook en peper en voeg de paprikareepjes toe.
Bak deze even mee en voeg de tomaatstukjes en gedroogde tomaatjes toe met de olie
Laat dit een paar minuten sudderen voor je de azijn en bouillon erbij schenkt.
Breng tegen de kook en laat 25-30 minuten zachtjes stoven. Draai de kip af en toe om.
Voeg de crème fraiche, pepertjes en kruiden toe, warm heel even mee en Smullen maar!
Eet smakelijk!!!

Tags

Serveertip

Wij kregen er dikgesneden friet, gele rijst en frisse salades bij, ontzettend Smullen!

Bron

Geinspireerd door het restaurant van Zorghotel Udens Duyn, Uden



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Delarosa
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top