Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Hongaarse keuken
  5. Goulash
  6. Heerlijke Hongaarse goulash

Heerlijke Hongaarse goulash

Door: theetje62

  • Hongaars Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 21-03-2017

Ingrediënten 4 personen


Goulash.Ingrediënten
600 tot 750 gr rundstoofvlees, in blokjes (ong. 2 cm)
3 middel grote uien, grof gesnipperd
2 grote knoflookteentjes of 4 kleinere, fijngehakt
2 à 3 rode paprikas, in reepjes of stukjes
1grote wortel, in stukjes (eerst schillen)
1 pastinaak of peterseliewortel in stukjes (eerst schillen)
140 gr tomatenpuree. (blikje)
1 à 1,5 el paprikapoeder, milde of pittige.
0,5 tl komijn (djinten)
4 tijmtakjes
3 middel grote laurierblaadjes
5 dl runderbouillon, gemaakt d.m.v. bouillonblokje. (meestal 1 blokje voor 5dl)
3 el bloem
Olie en boter om in te bakken
2 el tomatenketchup
10 druppels worcestershiresaus
chilipoeder (optioneel) of een half pepertje heel fijngesneden.
versgemalen zwarte peper en zeezout
2 tl suiker


Verder heb je nodig


Snijplank, mes, stoofpan

Heerlijke Hongaarse goulash
Heerlijke Hongaarse goulash

Dit heerlijke recept gekregen van een lieve vriendin die dit zelf vaak maakt.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Zorg eerst dat je alle ingrediënten klaar zet en gesneden hebt. De kruiden op een schoteltje.

Doe de olie in de pan. Fruit in een Braadpan de uien en knoflook glazig op een zacht vuurtje. Voeg de paprika toe en bak deze een paar minuten mee. Bak de tomatenpuree mee en voeg wat peper, zout en 2 theelepels suiker toe. Voeg de stukjes wortel en pastinaak(peterseliewortel) toe. Kruid met paprikapoeder, komijnpoeder, peper en zout. Haal de pan van het vuur.

In een koekenpan boter smelten, de helft van de vleesblokjes toevoegen en al omscheppend volledig rondom bruinbakken (zorg dat alle kanten goed zijn aangekorst, daarom niet teveel te gelijk bakken, (want anders kookt men het vlees in plaats van aan te bruinen). Neem het vlees uit de koekenpan en doe het bij de uien en paprika's in de braadpan. Bak de tweede helft van de blokjes aan en doe het ook in de braadpan.

Zet de braadpan weer op het vuur. Bestrooi het vlees/groente met de bloem en meng het goed door, zodat er geen klontertjes ontstaan. Doe een beetje van de bouillon in de koekenpan, roer het aanbaksel los en giet het over het vlees in de braadpan. Nog doorroeren. Doe de rest van de bouillon bij het mengsel in de braadpan. Voeg de tijm en laurier bij het vlees in de braadpan. Zet een deksel op de pan en breng aan de kook. Laat vervolgens ongeveer 2 uur en 30 minuten sudderen op een laag vuurtje tot het vlees gaar is (zo nodig heet water bijgieten). Tussendoor wel af en toe roeren!!! (elk kwartier).

Verwijder de tijmtakjes en laurierblaadje en breng de Goulash verder op smaak met ketchup, ongeveer 10 druppels worcestersaus, peper, zout en eventueel paprikapoeder en wat chilipoeder. De saus eventueel binden met een sausbinder tot de gewenste dikte.

Tags, ,

Serveertip

Lekker met zelfgemaakte aardappelpuree of rijst

Bron

Gekregen van een vriendin



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van theetje62
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top