Surinaamse kip

  • Surinaams, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 19-03-2017
  • Surinaamse kip

    Surinaamse kip

    Surinaamse kip

  • Surinaamse kip

    Surinaamse kip

    Surinaamse kip

Deze kip is heerlijk bij de Surinaamse nasi.

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
- 1/2 ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 pepertje( zonder zaadlijsten als je niet zo van pittig houdt) (rode peper of sterker naar smaak)
- 6 kip drumsticks
- 1 klein Surinaams maggiblokje (vind je bij de toko of bij de grotere supermarkten)
- flinke snuf zwarte peper
- snufje pimentpoeder
- 4el sojasaus
- 2el zoete ketjap
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
hakmolen

Bereidingswijze

Marineer het vlees minimaal 8 uur van te voren voor een optimale smaak. Of nog beter, marineer het een dag van te voren. Zet het goed afgedekt in de koelkast en laat de marinade rustig zijn werk doen.

Voor de marinade hak je de ui, knoflook en het pepertje helemaal fijn in een hakmolen. Leg de kip drumsticks in een platte schaal en schep daar het gehakte uimengsel op. Verkruimel het maggiblokje en strooi dit samen met de peper en pimentpoeder erbij. Schenk de sojasaus en zoete ketjap erbij en smeer de kip heel goed in met je handen. Zorg dat de kip goed bedekt is met het gehakte uimengsel, dek daarna de schaal af en zet deze in de koelkast.

Een uur voordat je gaat eten, verwarm je de oven voor op 200 graden. Bekleed een bakblik met bakpapier en leg hier de drumsticks op. Zet het bakblik in de oven en bak de kip zeker 45-50 minuten in de oven. Wees niet bang dat de kip uitdroogt, dit komt echt goed. Op het moment dat de kip bijna donkerbruin wordt, haal je het bakblik uit de oven. En dan is het tijd om aan te vallen!

Bron

Francesca kookt

Serveertip

Ook erg lekker met kipkluifjes, voor bij de borrel.
Pas dan wel de tijd aan.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten