Amerikaanse salade met geroosterde kip
- Amerikaans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Geen idee wat hier Amerikaans aan is, of het moet van de Ceasarsalad zijn afgeleid........ 1 Ding weet ik uit ervaring, het is echt heel lekker! Eet smakelijk!
Ingrediënten 2 personen
3 el mayo, zelfgemaakt of zelf gekocht (-;1 el creme fraiche
2 teentjes knoflook, geperst
2 tl Dyon mosterd
2 tl Worcestershiresaus
halve tl tabasco
2 ansjovisfilets, heel fijn gesneden
4 el olijfolie
2 tl milde paprikapoeder
1 el fijngehakte peterselie
Versgemalen peper en zout
2 kipfilets van blije kippen
2 sneetjes volkorenbrood zonder korst, in blokjes
Krop Romaine sla, of bindsla. Volgens mij hetzelfde.....
40 gram versgeraspte Parmezaanse kaas
Benodigdheden
grillpan
Bereidingswijze
Doe de mayo met de creme fraiche in een kom. Voeg de helft van de knoflook, alle mosterd, Worcestershire saus, tabasco en ansjovis toe en klop tot alles goed gemengd is. Zet afgedekt in de koelkast.. Doe de helft van de olie met de rest van de knoflook, het paprikapoeder, de peterselie en flink zout en peper in een lage schaal. Kerf de kipfilets in en wrijf het oliemengsel er goed in. Laat de grillpan heel heet worden, leg de filets erin en laat 10-12 minuten grillen. Keer af en toe om. Als ze gaar zijn, laat je ze een paar minuten rusten onder alufolie.. Maak de croutons, Zet een koekenpan op het vuur, laag! Schep in een kom de broodblokjes door de rest van de olie en bestrooi royaal met peper en zout. Schep in een hete koekenpan en bak goudbruin. Maak de sla schoon en scheur eventueel wat kleiner. Schep het mayonaisemengsel en tweederde van de kaas door de sla. Verdeel over twee borden, bestrooi met de croutons en de resterende kaas. Snijd de kip schuin in dunne plakken en verdeel over de sla.
Bron
Koken voor famillie en vrienden, Ainsley Harrott
Serveertip
Persoonlijk vind ik 1 teentje knoflook genoeg. Heerlijk met wat stokbrood, een wit wijntje en natuurlijk een mooie zomerdag!