Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Regionale keuken
  5. Niertjes

Niertjes

Door: wimpy

  • Regionaal Bijgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 28-06-1999

Ingrediënten 2 personen


2 niertjes
4 uien
2 laurierbladen
peper
25 gr. boter
1 kopje bouillon (van maggiblokje)


Verder heb je nodig


Braadpan


Dit recept is van m'n vriendin Gertie.
Dit recept is bij haar thuis een feestgerecht bij verjaardagen e.d. Gewoon een traditie.

Ontdek meer:

Voorbereiding

De niertjes een nacht in zout water leggen. (1/2 kopje zout)
De volgende morgen, goed afspoelen en drogen
Niertjes klein snijden, de uien in 4 stukken snijden.

Bereidingswijze

De Niertjes, uien en laurierbladen bakken
in de boter, op hoge temperatuur voor zo'n 10 minuten.
Deksel op de pan en dan ongeveer 35 minuten laten sudderen, op een laag pitje, doe halverwege 1 kopje bouillon erbij.
Nog 5 minuten laten sudderen.En als laatste wat peper erbij doen.

Serveertip

Doe de niertjes op een vleesschaal en doe de saus er overheen.
Serveren met rijst, aardappelpuree of toast en sla.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wimpy
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top