Niertjes

  • Regionaal, Bijgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 28-06-1999

Dit recept is van m'n vriendin Gertie.
Dit recept is bij haar thuis een feestgerecht bij verjaardagen e.d. Gewoon een traditie.

Deel dit recept

Ingrediënten 2 personen
2 niertjes
4 uien
2 laurierbladen
peper
25 gr. boter
1 kopje bouillon (van maggiblokje)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Braadpan

Voorbereiding

De niertjes een nacht in zout water leggen. (1/2 kopje zout)
De volgende morgen, goed afspoelen en drogen
Niertjes klein snijden, de uien in 4 stukken snijden.

Bereidingswijze

De Niertjes, uien en laurierbladen bakken
in de boter, op hoge temperatuur voor zo'n 10 minuten.
Deksel op de pan en dan ongeveer 35 minuten laten sudderen, op een laag pitje, doe halverwege 1 kopje bouillon erbij.
Nog 5 minuten laten sudderen.En als laatste wat peper erbij doen.

Serveertip

Doe de niertjes op een vleesschaal en doe de saus er overheen.
Serveren met rijst, aardappelpuree of toast en sla.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten