
2 kilo kippenbouten
2 teentjes knoflook
150 ml oestersaus
80 ml gembersiroop
1 el sesamolie
100 ml honing
1 tl paprikapoeder
sesamzaadjes
verse lente ui (garneren)
Ovenschaal
Heerlijke kleverige sticky chicken op Aziatische wijze ook weer op basis van eenvoud. De meeste mensen hebben de ingrediënten wel in huis staan. Dit is ruim voldoende voor een complete maaltijd voor 4 personen
Verwarm de oven vast voor op 170 graden.Snijd de knoflook fijn en meng alle ingrediënten (behalve de sesamzaad en bosui) door de kippen poten. Doe deze in een oven schaal en zet ze in de voorverwarmde oven. Roer de kippetjes om de 15 minuten om. Laat ze 45 minuten in de oven garen. Rooster de sesamzaadjes kort in een pan (geen olie toevoegen) want zo komen de smaken vrij. Verdeel over de gare, kleverige kip en garneer deze met fijngesneden bosuitjes. Tip: Kippenbouten kun je bij het gewrichtje klieven zodat je karbonade en drumstick hebt, maar je kunt natuurlijk ook losse kipdelen naar keuze gebruiken.
Heerlijk met Chinese gewokte groente, koolsalade, groene salade en cajun aardappelpartjes.
Naar een idee van chefkok Ramon Brugman, eigen tekst
moniquek1 16-03-2017
Het ziet er lekker uit heb hem in me kookboek gezet,dank je voor het delen gr monique