Verrukkelijke smeuïge chocoladetaart van Rutger

  • Nederlands, Banket
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 13-03-2017
  • Verrukkelijke smeuïge chocoladetaart van Rutger

    Verrukkelijke smeuïge chocoladetaart van Rutger

    Verrukkelijke smeuïge chocoladetaart van Rutger

  • Verrukkelijke smeuïge chocoladetaart van Rutger

    Verrukkelijke smeuïge chocoladetaart van Rutger

    Verrukkelijke smeuïge chocoladetaart van Rutger

  • Verrukkelijke smeuïge chocoladetaart van Rutger

    Verrukkelijke smeuïge chocoladetaart van Rutger

    Verrukkelijke smeuïge chocoladetaart van Rutger

Het recept van deze verrukkelijke smeuïge chocoladetaart vond ik bij "Rutger Bakt".
De taart hoeft maar kort gebakken te worden en de binnenkant is net fudge omdat de taart niet helemaal door en door gebakken wordt.
Je kunt dit bij de koffie geven, maar is ook een super lekker nagerecht met een bolletje ijs en een lekkere dot slagroom. (Een paar aardbeien erbij maakt het toetje helemaal compleet.
Wij hebben ervan gesmuld.
Ik heb trouwens de helft van het recept van Rutger gebruikt en een vorm van 20 cm. Dat was ruim genoeg voor 8 personen.

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
Recept van Rutger voor een taartvorm (springvorm) van 24 cm doorsnede:
325 gr pure chocolade
250 gr boter
160 gr suiker
5 eieren
¼ tl zout
1 tl vanille-extract
Mijn taartrecept voor een taartvorm van 20 cm doorsneden:
165 gram pure chocolade
125 gram roomboter
80 gram suiker
3 eieren (M)
Mespunt zout
1 zakje vanillesuiker
40 gram bloem
Verder nodig:
Boter, om in te vetten
Cacaopoeder, om te bestrooien
80 gr bloem
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Springvorm van 24 cm voor het recept van Rutger of
springvorm van 20 cm voor mijn versie van het recept.
mixer of keukenmachine
beslagkom
spatel
bakpapier
pannetje

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 °C. Bekleed de bodem van
de springvorm met bakpapier en vet zowel de vorm als het bakpapier in met boter.
Doe de chocolade samen met de boter in een pannetje en smelt de chocolade samen met de boter op een lage warmtebrom onder regelmatig roeren.

Meng in een andere kom de suiker, eieren, het zout en vanille-extract of d vanillesuiker tot deze goed gemengd zijn.
Voeg het warme chocolademengsel hieraan toe en meng dit goed.
Spatel als laatste de bloem met een spatel vorzichtig door het beslag.
Giet het beslag in de taartvorm en bak deze 20-30 minuten in de voorverwarmde oven.

De taart zal nog niet helemaal gaar lijken, maak je geen zorgen.
Tijdens het afkoelen zal de taart opstijven, waardoor vooral het midden lekker smeuïg wordt.

Serveer de taart pas als deze helemaal afgekoeld is en bestrooi hem voor het serveren licht met cacaopoeder of met poedersuiker,

Bron

Http://www.rutgerbakt.nl/recept-smeuige-chocoladetaart/

Serveertip

Deze smeuïge chocoladetaart smaakt super lekker met een bolletje vanille-ijs en verse aardbeien of frambozen.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten