1. Home
  2. Recepten
  3. Griekse keuken
  4. Traditionele Griekse bonensoep (Fasolada)

Traditionele Griekse bonensoep (Fasolada)

Door: wilmiewillemse

  • Grieks, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 13-03-2017

Ingrediënten 8 personen


- 500 gram witte bonen
- 1 laurierblad
- takje verse tijm (of gedroogd)
- takje verse oregano (of gedroogd)
- 3 wortelen
- 3 st bleekselderij
- ½ knolselderij
- 500 gram (tros)tomaten
- 1 blikje tomatenpuree
- 2 tenen knoflook
- 2 uien
- 3 groente bouillonblokken
- feta (garnering)
- lente ui of basilicum (garnering)


Verder heb je nodig


Soeppan

Traditionele Griekse bonensoep (Fasolada)
Traditionele Griekse bonensoep (Fasolada)
Traditionele Griekse bonensoep (Fasolada)
Traditionele Griekse bonensoep (Fasolada)
Traditionele Griekse bonensoep (Fasolada)
Traditionele Griekse bonensoep (Fasolada)
Traditionele Griekse bonensoep (Fasolada)
Traditionele Griekse bonensoep (Fasolada)
Traditionele Griekse bonensoep (Fasolada)
Traditionele Griekse bonensoep (Fasolada)
Traditionele Griekse bonensoep (Fasolada)
Traditionele Griekse bonensoep (Fasolada)
Traditionele Griekse bonensoep (Fasolada)
Traditionele Griekse bonensoep (Fasolada)
Traditionele Griekse bonensoep (Fasolada)

Foto Smulweb

Foto Smulweb
Traditionele Griekse bonensoep (Fasolada)

Foto van Lenettepetri

Foto van Lenettepetri

Deze Traditionele Griekse bonensoep is een heerlijke soep voor zowel koude als warme dagen. En de kans is groot dat je het tijdens je zomervakantie in Griekenland een keertje tegenkomt. Ik heb deze soep ook wel eens in een Grieks restaurant gegeten en nu dus ook maar eens zelf gemaakt.
Het is een vegetarische soep en een klein beetje feta bovenop maakt het soepje helemaal af.
Het is natuurlijk heel goed mogelijk om kip- of runderbouillon te gebruiken en wat soepballetjes kan ook prima.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Als je droge witte bonen gebruikt week ze dan eerst een nacht in koud water. Daarna kook je de bonen eerst apart (ongeveer 1 uur) omdat ze langer moeten koken dan de rest van de groenten. Gebruik je verse bonen (of uit de vriezer) dan kook je die ook eerst apart (ongeveer ½ uurtje) Gebruik je bonen uit een pot of blik voeg die dan pas tegelijk met de tomaten en tomatenpuree toe. Je begint dan met de wortel, knolselderij en bleekselderij en voeg daar dan de kruiden aan toe.
- Kook de bonen tot ze een beetje zacht beginnen te worden. (droge bonen +/- 1 uur, verse of diepvriesbonen +/- ½ uur) Doe de tijm, laurier en oregano er al meteen in het begin bij.
- Voeg dan de gesneden knolselderij, wortel en bleekselderij toe.
- Laat de soep op een klein pitje zachtjes koken en ongeveer 15 minuten de ontvelde en gesneden tomaten en de tomatenpuree toe.
- Fruit de fijngesneden uien en de gehakte knoflook glazig en voeg dit toe.
- Doe de bouillonblokken erbij.
- Laat het geheel nog even pruttelen tot de groenten de gewenste garing hebben en maak de soep op smaak met peper en zout en eventueel nog een paar maggiblokjes.
- Doe de soep in borden en doe op elk bord een beetje verkruimelde feta en een beetje lente ui of basilicum.

Tags, , , ,



Deel dit recept

Reacties (6)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top