Stifado (Grieks Stoofvlees)

  • Grieks, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 13-03-2017
  • Stifado (Grieks Stoofvlees)

    Stifado (Grieks Stoofvlees)

    Stifado (Grieks Stoofvlees)

  • Stifado (Grieks Stoofvlees)

    Stifado (Grieks Stoofvlees)

    Stifado (Grieks Stoofvlees)

  • Stifado (Grieks Stoofvlees)

    Stifado (Grieks Stoofvlees)

    Stifado (Grieks Stoofvlees)

  • Stifado (Grieks Stoofvlees)

    Stifado (Grieks Stoofvlees)

    Stifado (Grieks Stoofvlees)

  • Stifado (Grieks Stoofvlees)

    Stifado (Grieks Stoofvlees)

    Stifado (Grieks Stoofvlees)

  • Stifado (Grieks Stoofvlees)

    Stifado (Grieks Stoofvlees)

    Stifado (Grieks Stoofvlees)

  • Stifado (Grieks Stoofvlees)

    Stifado (Grieks Stoofvlees)

    Stifado (Grieks Stoofvlees)

  • Stifado (Grieks Stoofvlees)

    Stifado (Grieks Stoofvlees)

    Stifado (Grieks Stoofvlees)

  • Stifado (Grieks Stoofvlees)

    Stifado (Grieks Stoofvlees)

    Stifado (Grieks Stoofvlees)

  • Stifado (Grieks Stoofvlees)

    Stifado (Grieks Stoofvlees)

    Stifado (Grieks Stoofvlees)

  • Stifado (Grieks Stoofvlees)

    Stifado (Grieks Stoofvlees)

    Stifado (Grieks Stoofvlees)

Iedereen wel bekend van vakantie in Griekenland of van het Griekse restaurant. Daar heb ik het tenminste ook gegeten. Nu eindelijk zelf eens gemaakt. Een leuke afwisseling op al die heerlijke stoofpotjes. Heel erg simpel om zelf te maken.
Ik heb er Griekse gebakken aardappelen en een Griekse salade bij gegeten.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
- 1 kg runderriblappen
- 15 sjalotten
- 6 tenen knoflook
- 1 blik tomatenpuree (140 gram) of 1 blik tomaten blokjes (of beide)
- 250 ml rode wijn
- 500 ml runderbouillon
- 1 el rode wijnazijn
- 2 blaadjes laurier
- 1 kaneelstokje
- 1 takje rozemarijn
- peper en zout
- olijfolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
stoofpan

Bereidingswijze

- Snij het vlees in dobbelstenen en bak jet rondom bruin in de verwarmde olijfolie. Haal het vlees weer uit de pan en zet het opzij.
- Bak de sjalotten en de geplette knoflook ongeveer 3 minuten, terwijl je ze omschept, tot ze een beetje kleuren.
- Voeg de tomatenpuree en/of de tomatenblokjes toe, roer het 2 minuten door.
- Blus af met de rode wijn en voeg de wijnazijn, laurier, kaneel en rozemarijn toe.
- Doe het vlees weer in de pan en voeg 500 ml hete bouillon toe.
- Voeg peper en zout toe.
- Laat dit zo ongeveer 2 uur stoven. Controleer af en toe of er nog voldoende vocht in de pan zit en voeg indien nodig een beetje extra bouillon of water toe. Roer het geheel een paar keer goed door. Zo voorkom je dat het vlees aanbrand.

Serveertip

Lekker met Griekse gebakken aardappelen en een Griekse salade.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten