Kwarktaart met stracciatella en frambozen

  • Internationaal, Banket
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 13-03-2017
  • Kwarktaart met stracciatella en frambozen

    Kwarktaart met stracciatella en frambozen

    Kwarktaart met stracciatella en frambozen

  • Kwarktaart met stracciatella en frambozen

    Kwarktaart met stracciatella en frambozen

    Kwarktaart met stracciatella en frambozen

  • Kwarktaart met stracciatella en frambozen

    Kwarktaart met stracciatella en frambozen

    Kwarktaart met stracciatella en frambozen

  • Kwarktaart met stracciatella en frambozen

    Kwarktaart met stracciatella en frambozen

    Kwarktaart met stracciatella en frambozen

  • Kwarktaart met stracciatella en frambozen

    Kwarktaart met stracciatella en frambozen

    Kwarktaart met stracciatella en frambozen

  • Kwarktaart met stracciatella en frambozen

    Kwarktaart met stracciatella en frambozen

    Kwarktaart met stracciatella en frambozen

  • Kwarktaart met stracciatella en frambozen

    Kwarktaart met stracciatella en frambozen

    Kwarktaart met stracciatella en frambozen

  • Kwarktaart met stracciatella en frambozen

    Kwarktaart met stracciatella en frambozen

    Kwarktaart met stracciatella en frambozen

  • Kwarktaart met stracciatella en frambozen

    Kwarktaart met stracciatella en frambozen

    Kwarktaart met stracciatella en frambozen

  • Kwarktaart met stracciatella en frambozen

    Kwarktaart met stracciatella en frambozen

    Kwarktaart met stracciatella en frambozen

  • Kwarktaart met stracciatella en frambozen

    Kwarktaart met stracciatella en frambozen

    Kwarktaart met stracciatella en frambozen

  • Kwarktaart met stracciatella en frambozen

    Kwarktaart met stracciatella en frambozen

    Kwarktaart met stracciatella en frambozen

Weer eens een andere kwarktaart met een bodem van chocoladecake of brownies, stracciatella kwark en een topping van frambozensaus.
Ik heb 4 glutenvrije brownies voor de bodem gebruikt, hiermee maak je heel eenvoudig een glutenvrije variant, die trouwens ook prima smaakt voor mensen die niet glutenvrij hoeven te eten.

Deel dit recept

Ingrediënten 8 personen
- 450 gram stracciatella kwark (Melkan)
- 250 ml slagroom
- 500 gram frambozen (diepvries)
- 50 gram suiker
- 1 borrelglaasje Coebergh rode vruchten
- 6 blaadjes gelatine
- chocoladecake of brownies voor de bodem
- handvol verse frambozen, blauwe bessen of andere rode vruchten.
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
mixer, mixerkom, springvorm

Bereidingswijze

- Doe het (diepvries)fruit in een pannetje en voeg de suiker en de Coebergh toe, laat het 10 tot 15 minuten zachtjes koken en schep een paar eetlepels sap uit het pannetje. Laat de rest inkoken tot het stroperig wordt.
- Snij de cake (of brownies) in plakjes en bedek hiermee de bodem van een springvorm.
- Week de gelatine in koud water.
- Klop de slagroom stijf en spatel de kwark erdoorheen.
- Verwarm het achtergehouden sap en los er de uitgeknepen gelatine in op (goed roeren) en giet het in een dun straaltje bij de slagroom/kwark massa. Meng alles goed door elkaar en giet het op de cake in de springvorm.
- Zet het in de koelkast om op te stijven.
- Lepel de afgekoelde frambozenmassa erop en smeer het mooi glad.
- Verdeel de verse vruchten over de taart.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 11-04-2017

Succes ermee lekkerbek55. Laat maar een keertje horen of je het lekker vind. Groetjes van Wilmie _O_

lekkerbek55 avatar
lekkerbek55 08-04-2017

Dit ga ik zeker binnenkort proberen.

lekkerbek55 avatar
lekkerbek55 08-04-2017

Dit ga ik zeker binnenkort proberen.

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 21-03-2017

@Hemien, Ben ook benieuwd of deze bij jullie in de smaak valt. Leuk om te horen dat je deze gaat proberen. Succes ermee en groetjes van Wilmie _O_

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 21-03-2017

Hoi Petra. Leuk dat je dit taartje een keertje wilt proberen. Het is een heel simpel recept maar 'less is more' en iedereen vond het heerlijk :) Groetjes van Wilmie _O_

pwiggers avatar
pwiggers 20-03-2017

Lekker taartje Wilmie. Ik heb natuurlijk zelf heel veel taartrecepten maar deze komt erbij. Leuk voor deze zomer met vers fruit als ik weer aan de beurt ben voor de koffiemiddag inn het verzorgingstehuis. Bedankt, Petra

hermien_kg avatar
hermien_kg 20-03-2017

Leuke variatie op de monchoutaart (die hier altijd als eerste op is). Ben benieuwd hoe deze in de smaak valt. Ik ga het in ieder geval proberen. Bedankt en groetjes, Hermien

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 14-03-2017

Deze was heel snel op Ria ;) sommigen namen zelfs een 2e stuk :) Veel plezier ermee. Groetjes van Wilmie _O_

riawes avatar
riawes 13-03-2017

Lekker Wilmie! neem je recept mee. Lekker als dessert of bij de koffie. Groet van Ria

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten