1. Home
  2. Recepten
  3. Bakken
  4. Cake
  5. Blauwe bessen cake
  6. Kwarktaart met stracciatella en frambozen

Kwarktaart met stracciatella en frambozen

  • Internationaal, Banket
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 13-03-2017

Ingrediënten 8 personen


- 450 gram stracciatella kwark (Melkan)
- 250 ml slagroom
- 500 gram frambozen (diepvries)
- 50 gram suiker
- 1 borrelglaasje Coebergh rode vruchten
- 6 blaadjes gelatine
- chocoladecake of brownies voor de bodem
- handvol verse frambozen, blauwe bessen of andere rode vruchten.


Verder heb je nodig


Mixer, mixerkom, springvorm


Kwarktaart met stracciatella en frambozen
Kwarktaart met stracciatella en frambozen
Kwarktaart met stracciatella en frambozen
Kwarktaart met stracciatella en frambozen
Kwarktaart met stracciatella en frambozen
Kwarktaart met stracciatella en frambozen
Kwarktaart met stracciatella en frambozen
Kwarktaart met stracciatella en frambozen
Kwarktaart met stracciatella en frambozen
Kwarktaart met stracciatella en frambozen
Kwarktaart met stracciatella en frambozen
Kwarktaart met stracciatella en frambozen
Kwarktaart met stracciatella en frambozen
Kwarktaart met stracciatella en frambozen
Kwarktaart met stracciatella en frambozen
Kwarktaart met stracciatella en frambozen
Kwarktaart met stracciatella en frambozen
Kwarktaart met stracciatella en frambozen
Kwarktaart met stracciatella en frambozen
Kwarktaart met stracciatella en frambozen
Kwarktaart met stracciatella en frambozen
Kwarktaart met stracciatella en frambozen
Kwarktaart met stracciatella en frambozen

Foto Smulweb

Foto Smulweb

Weer eens een andere kwarktaart met een bodem van chocoladecake of brownies, stracciatella kwark en een topping van frambozensaus.
Ik heb 4 glutenvrije brownies voor de bodem gebruikt, hiermee maak je heel eenvoudig een glutenvrije variant, die trouwens ook prima smaakt voor mensen die niet glutenvrij hoeven te eten.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

- Doe het (diepvries)fruit in een pannetje en voeg de suiker en de Coebergh toe, laat het 10 tot 15 minuten zachtjes koken en schep een paar eetlepels sap uit het pannetje. Laat de rest inkoken tot het stroperig wordt.
- Snij de cake (of brownies) in plakjes en bedek hiermee de bodem van een springvorm.
- Week de gelatine in koud water.
- Klop de slagroom stijf en spatel de kwark erdoorheen.
- Verwarm het achtergehouden sap en los er de uitgeknepen gelatine in op (goed roeren) en giet het in een dun straaltje bij de slagroom/kwark massa. Meng alles goed door elkaar en giet het op de cake in de springvorm.
- Zet het in de koelkast om op te stijven.
- Lepel de afgekoelde frambozenmassa erop en smeer het mooi glad.
- Verdeel de verse vruchten over de taart.

Dit recept is te vinden in:



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse


Reacties (9)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van wilmiewillemse
Leuk kookboek om te volgen
?
Tip van Smulweb
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top