Pastaovenschotel met tonijn, tomaat en peterselie

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 10-20 min.
  • Geplaatst op 13-03-2017
  • Pastaovenschotel met tonijn, tomaat en peterselie

    Pastaovenschotel met tonijn, tomaat en peterselie

    Pastaovenschotel met tonijn, tomaat en peterselie

  • Pastaovenschotel met tonijn, tomaat en peterselie

    Pastaovenschotel met tonijn, tomaat en peterselie

    Pastaovenschotel met tonijn, tomaat en peterselie

  • Pastaovenschotel met tonijn, tomaat en peterselie

    Pastaovenschotel met tonijn, tomaat en peterselie

    Pastaovenschotel met tonijn, tomaat en peterselie

  • Pastaovenschotel met tonijn, tomaat en peterselie

    Pastaovenschotel met tonijn, tomaat en peterselie

    Pastaovenschotel met tonijn, tomaat en peterselie

Deze ovenschotel kost maar 2,12 euro per persoon! Super lekker en low-budget! 

 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
400 g gekookte penne
300 g tonijn uit blik ( op water )
1 rode ui
1 knoflookteen
400 g tomatenblokjes uit blik
500 g passata di pomodoro
20 g krulpeterselie
1 tl gedroogde Italiaanse kruiden
1 bouillonblokje (basisbouillon)
peper en zout
150 g geraspte jonge kaas
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
Diepe koekenpan, Snijplank en mes, ovenschaal

Bereidingswijze

1. Kook de pasta zoals op de verpakking vermeld staat en verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Bak de rode ui, knoflook en de Italiaanse kruiden aan in een diepe Koekenpan.
3. Voeg dan de tonijn toe en bak deze een minuut mee. Voeg vervolgens het bouillon blokje, de tomatenblokjes en de passata toe. Laat dit 3 minuten pruttelen.
4. Proef de saus en breng deze op smaak met peper en zout.
5. Hak de peterselie fijn en meng deze met de saus.
6. Doe de pasta bij de saua en meng dit samen.
7. Doe dit vervolgens in de ovenschaal en strooi de kaas over de pasta.
8. Plaats de schaal 10 minuten in de oven.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

mobiel_1336229620 avatar
mobiel_1336229620 27-03-2017

Snel te maken, lekkker en goedkoop. Blijvertje!

MarcBorburgh avatar
MarcBorburgh 16-03-2017

Straks eens maken, klinkt heerlijk :)

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten