Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Pastaovenschotel met tonijn, tomaat en peterselie

Pastaovenschotel met tonijn, tomaat en peterselie

Door: Sabine_Gaastra

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  10-20 min.
  • Geplaatst op 13-03-2017

Ingrediënten 4 personen


400 g gekookte penne
300 g tonijn uit blik ( op water )
1 rode ui
1 knoflookteen
400 g tomatenblokjes uit blik
500 g passata di pomodoro
20 g krulpeterselie
1 tl gedroogde Italiaanse kruiden
1 bouillonblokje (basisbouillon)
peper en zout
150 g geraspte jonge kaas


Verder heb je nodig


Diepe koekenpan, Snijplank en mes, ovenschaal


Deze ovenschotel kost maar 2,12 euro per persoon! Super lekker en low-budget! 

 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Kook de pasta zoals op de verpakking vermeld staat en verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Bak de rode ui, knoflook en de Italiaanse kruiden aan in een diepe Koekenpan.
3. Voeg dan de tonijn toe en bak deze een minuut mee. Voeg vervolgens het bouillon blokje, de tomatenblokjes en de passata toe. Laat dit 3 minuten pruttelen.
4. Proef de saus en breng deze op smaak met peper en zout.
5. Hak de peterselie fijn en meng deze met de saus.
6. Doe de pasta bij de saua en meng dit samen.
7. Doe dit vervolgens in de ovenschaal en strooi de kaas over de pasta.
8. Plaats de schaal 10 minuten in de oven.

Tags, , , , , ,



Deel dit recept

Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Sabine_Gaastra
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top