Vislasagne met spinazie
- Italiaans, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Ben je dol op lasagne? Probeer deze variant met vis eens!
Ingrediënten 4 personen
400 g verse lasagne bladeren500 g verse spinazie
250 g gekookte garnalen
250 g gerookte zalm, in snippers
250 g kabeljauw, in stukjes gesneden
1 knoflookteen, fijn gehakt
100 g jong belegen geraspte kaas
100 g geraspte Parmezaanse kaas
Voor de bechamel saus:
50 g roomboter
50 g bloem
500 ml melk
peper en zout
een mespunt geraspte nootmuskaat
5 g fijn gesneden dille
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 969,30 kcal |
Koolhydraten | 89,53 g |
Eiwitten | 73,05 g |
Vetten | 33,34 g |
Benodigdheden
Ovenschaal, sauspannetje, Wokpan, garde, snijplank en mes
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Wok de spinazie met het teentje knoflook tot het vocht uit de spinazie verdampt is.
3. Smelt de boter in het sauspannetje, voeg hier de bloem aan toe en roer dit door elkaar met de garde.
4. Laat deze roux in een minuut gaar worden.
5. Voeg dan scheutje voor scheutje de melk toe. Laat de scheut melk eerst opnemen in de roux totdat je de volgende scheut erbij doet.
6. Wanneer de bechamelsaus klaar is roer je hier de dille, nootmuskaat en wat peper en zout toe.
7. Pak de Ovenschaal erbij en bouw de lasagne op. Verdeel eerst een laag bechamelsaus over de bodem. Leg hier de lasagnebladen op, verdeel hier weer wat bechamelsaus over en leg hier 1/3de van de vis op en 1/3de van de spinazie.
8. Verdeel bij de laatste laag de kaas over de bovenkant.
9. Plaats de ovenschaal 20 minuten in de oven.