Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Europese keuken
  5. Spinazie
  6. Quiche met ricotta en spinazie

Quiche met ricotta en spinazie

Door: jpponline69

  • Europees, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 07-03-2017

Ingrediënten 4 personen


Spinazie (vers) 600 g
bladerdeegbodem (kant-en-klare met bakpapier) 1
ricotta 250 g
pijnboompitten 25 g
room 3 el
eidooiers 3
zachte mosterd 1 el
bladpeterselie 1 bosje
nootmuskaat
peper
zout



Lukt altijd.

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180° C
Bekleed een bakvorm met het bakpapier en de bladerdeegbodem. Leg er een vel bakpapier op en vul met gedroogde bonen. Bak de bodem 10 minuten op 200° C. Verwijder bonen en bakpapier en laat nog 2 minuten bakken.
Blancheer de spinazie drie minuten in gezouten water. Spoel de groente onder koud water en laat ze goed uitlekken in een vergiet. Druk de groente goed uit en hak ze vervolgens grof. Vermeng de spinazie met de ricotta . Breng op smaak met nootmuskaat, peper en zout. Hak de pijnboompitten fijn. Klop de eierdooiers los met de room en een snuifje peper en zout.

Bestrijk de voorgebakken deegbodem met mosterd. Strooi er de pijnboompitten over. Schep de kaas-spinazie-crème in de taart en lepel er de eierdooiers over.
Zet de quiche 40 minuten in de oven op 180°C. Deze quiche is zowel warm als koud lekker. Vooraf bakken kan, laat hem dan wel afkoelen op een rooster (dan blijft het deeg lekker knapperig).

Tags

Bron

Libelle lekker



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van jpponline69
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top