1. Home
  2. Recepten
  3. Nederlandse keuken
  4. Kippensoep
  5. Kippensoep

Kippensoep

Door: ggiea

  • Nederlands, Soep
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 07-03-2017

Ingrediënten 6 personen


2 kippenpoten
1 tl gemalen laurier
2 kippenbouillontabletten
1 zakje selderie
1 courgette
1 dikke prei
Vermicelli


heerlijke kippensoep

heerlijke kippensoep

heerlijke kippensoep

Een heerlijke kippensoep, heb je griep neem dan een kop van deze soep en je zult je snel weer beter voelen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Doe de kippenpoten, gemalen laurier, bouillontabletten en ¾ van de selderie in een soeppan met
1½ liter water. Breng tegen het kookpunt aan en laat 25 minuten op laag vuur trekken. Breng op smaak met peper.
Snijd ondertussen de rest van de selderie fijn, was de courgette en de prei. Snijd de courgette en prei in kleine blokjes.
Neem de kip uit de soep, voeg courgette, prei en vermicelli toe en breng opnieuw aan de kook.
Ontvel de kip en snijd het kippenvlees in stukjes, doe terug in de pan en verwarm nog 5 minuten

Tags

Serveertip

Lekker met een stukje stokbrood met kruidenboter.
Je kunt ook i.p.v. courgette, bleekselderie nemen, ook erg lekker.



Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van ggiea
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top