1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Waanzinnige Italiaanse kipstoofschotel

Waanzinnige Italiaanse kipstoofschotel

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 07-03-2017

Ingrediënten 4 personen


1 kg kippenbouten, geen plofkip
1 kg vastkokende aardappels
125 gr mager gerookte spekblokjes
1 rode ui
200 gr kastanje champignons
1 teentje knoflook, geperst
500 ml tomatensaus van goede kwaliteit, passata
vers gemalen zwarte peper
zeezout
1 el fijngehakte rozemarijn
olijfolie


Verder heb je nodig


(stoof)pan met deksel, ovenschaal of baklpaat met bakpapier

Waanzinnige Italiaanse kipstoofschotel
Waanzinnige Italiaanse kipstoofschotel
Waanzinnige Italiaanse kipstoofschotel
Waanzinnige Italiaanse kipstoofschotel

Eenvoud is de trend in de Italiaanse keuken en die eenvoud is zo lekker Dit werd gemaakt in een buitenlands kookprogramma op TV. Waanzinnig lekker stoofpotje kippenbouten met tomatensaus, spekjes en champignons met krokante, kruidige rozemarijnaardappeltjes uit de oven. Makkelijk te maken, binnen een uur op tafel, voldoende voor 4 personen.

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze


Schil de aardappels en snijd in blokjes, hak de ui fijn en snijd de champignons in kwarten. Kruid de kippenbouten met peper en zout en schroei ze rondom dicht in een pan en 1 el olijfolie. Bouten uitnemen en spek, knoflook en de champignons een paar minuten te bakken. Voeg de kip opnieuw toe. Giet de tomatenpassata en er ongeveer 100 ml water bij en breng aan de kook. Zet het vuur op een laag pitje en laat 45 minuten afgedekt pruttelen. Proef en eventueel nog hoger op smaak brengen met peper en zout. Verwarm de oven voor op 200° C, hetelucht 20 graden lager. Blancheer de aardappelblokjes 5 minuten in gezouten water. Afgieten en meng ze met 1 eetlepel olie, peper en zout en verdeel over een ovenschaal of bakplaat met bakpapier. Laat de aardappelen 25 minuten garen en schep ze halfweg om. Geef de aardappelen uiteindelijk nog 5 minuten een tik onder de grill, maar voeg dan eerst de rozemarijn en rode ajuin toe. Alles samen warm opdienen samen met de met de kipstoofschotel. Niet duur, makkelijk en deze eenvoud is een supermaaltijd!

Serveertip

Geef er een groene salade bij en drink er een glas stevige rode wijn bij.

Bron

Buitenlands kookprogramma, eigen tekst en aangepast



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf


Reacties (29)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top