Waanzinnige Italiaanse kipstoofschotel

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 30-60 min.
  • Geplaatst op 07-03-2017
  • Waanzinnige Italiaanse kipstoofschotel

    Waanzinnige Italiaanse kipstoofschotel

    Waanzinnige Italiaanse kipstoofschotel

  • Waanzinnige Italiaanse kipstoofschotel

    Waanzinnige Italiaanse kipstoofschotel

    Waanzinnige Italiaanse kipstoofschotel

  • Waanzinnige Italiaanse kipstoofschotel

    Waanzinnige Italiaanse kipstoofschotel

    Waanzinnige Italiaanse kipstoofschotel

Eenvoud is de trend in de Italiaanse keuken en die eenvoud is zo lekker :) :9 Dit werd gemaakt in een buitenlands kookprogramma op TV. Waanzinnig lekker stoofpotje kippenbouten met tomatensaus, spekjes en champignons met krokante, kruidige rozemarijnaardappeltjes uit de oven. Makkelijk te maken, binnen een uur op tafel, voldoende voor 4 personen. ^O^

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kg kippenbouten, geen plofkip
1 kg vastkokende aardappels
125 gr mager gerookte spekblokjes
1 rode ui
200 gr kastanje champignons
1 teentje knoflook, geperst
500 ml tomatensaus van goede kwaliteit, passata
vers gemalen zwarte peper
zeezout
1 el fijngehakte rozemarijn
olijfolie
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
(stoof)pan met deksel, ovenschaal of baklpaat met bakpapier

Bereidingswijze


Schil de aardappels en snijd in blokjes, hak de ui fijn en snijd de champignons in kwarten. Kruid de kippenbouten met peper en zout en schroei ze rondom dicht in een pan en 1 el olijfolie. Bouten uitnemen en spek, knoflook en de champignons een paar minuten te bakken. Voeg de kip opnieuw toe. Giet de tomatenpassata en er ongeveer 100 ml water bij en breng aan de kook. Zet het vuur op een laag pitje en laat 45 minuten afgedekt pruttelen. Proef en eventueel nog hoger op smaak brengen met peper en zout. Verwarm de oven voor op 200° C, hetelucht 20 graden lager. Blancheer de aardappelblokjes 5 minuten in gezouten water. Afgieten en meng ze met 1 eetlepel olie, peper en zout en verdeel over een ovenschaal of bakplaat met bakpapier. Laat de aardappelen 25 minuten garen en schep ze halfweg om. Geef de aardappelen uiteindelijk nog 5 minuten een tik onder de grill, maar voeg dan eerst de rozemarijn en rode ajuin toe. Alles samen warm opdienen samen met de met de kipstoofschotel. Niet duur, makkelijk en deze eenvoud is een supermaaltijd!

Bron

Buitenlands kookprogramma, eigen tekst en aangepast

Serveertip

Geef er een groene salade bij en drink er een glas stevige rode wijn bij.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

didoroelofsen867 avatar
didoroelofsen867 05-05-2017

En nu ook maar meegenomen. Ga het eens maken met kipdijfilets en serveren met verse pasta! Groetjes, Dido

DeboraD avatar
DeboraD 05-05-2017

Hallo Alex, ik heb dit nu twee keer gemaakt en we vinden het heerlijk. Dank voor het delen! Groet, Debora

Purrie avatar
Purrie 25-03-2017

Alex dank weer je bent een superkok voor mij. Negeer die griezel alsjeblieft... hoop dat smulweb hem eens kan verwijderen van deze site.

bacaki12 avatar
bacaki12 25-03-2017

wil graag weten hoe lang het in de slow cooker moet :)

spapaars avatar
spapaars 14-03-2017

Wij hebben gesmuld :)

Delarosa avatar
Delarosa 13-03-2017

Allang nie meer Jonathan, totaal onbelangrijk 😉 En bedankt Cecile 🙂

Cecileg avatar
Cecileg 13-03-2017

Och sommige mensen hebben een beetje last van hun grote ego :) Lieve groet Cecile

JonathanOuwens avatar
JonathanOuwens 13-03-2017

Zijn jullie boos?

Fressnapf avatar
Fressnapf 09-03-2017

@Cecile @Dido klopt. Mee eens, maar dat vervelende mannetje komt iedere keer zelf. Niet ik, maar hij. Het enige wat dat irritante kereltje doet is hier aandacht zoeken want daar schijnt hij enorme behoefte aan te hebben. Als hij bij mij de boel komt bevuilen met zijn nep commentaar en zijn nep jiri dan krijgt hij de wind van voren. Ik wil liever helemaal niets te maken hebben met die viespeuk. Nu kappen Erwin want anders....

Delarosa avatar
Delarosa 09-03-2017

@ Cecile & Dido, ik laat Jiri en mij niet beledigen door deze narcist. Deze trieste figuur heeft hulp nodig, en snel ook!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten