Uitsmijter met tomaat
- Nederlands, Lunch/Brunch
- 0-10 min.
Ik kwam thuis en had zin in iets te eten. Toen besloot ik deze uitsmijter te maken, die ik zelf heb bedacht. Hij was lekker, en vooral ontzettend snel!
Ik denk dat dit bijzonder geschikt is voor beginnende kokkerellers zoals ik, want het is heel makkelijk te maken.
Ingrediënten 1 recipe.people
-1 ei-1 kleine tomaat
-1 boterham
-zout en peper
-(geraspte) kaas
-mayonaise
Benodigdheden
-koekenpan-kom
-spatel
Bereidingswijze
Bakken:
Snijd de tomaat in plakjes en breek het ei in een kom. Kluts het ei niet! Zet een grote koekenpan op het fornuis en zet het gas hoog. Doe er wat boter in. Als die gesmolten is, kun je het ei erin doen. Zodra het ei bijna gaar is, leg je de boterham ernaast. Draai die om, zodra de onderkant donkerder kleurt. Leg het spiegelei op de omgedraaide boterham en doe er wat peper en zout op. Leg de plakjes tomaat ook in de koekenpan en haal de boterham eruit, leg die op een groot bord. Haal daarna de plakjes tomaat er ook uit.
Beleggen:
Haal het spiegelei voorzichtig van de toast af, en smeer er een dun laag je mayonaise op, waarna je tomaat en kaas erop doet. Leg het spiegelei er weer bovenop, en eet smakelijk!
Serveertip
Je kan ook nog champignons toevoegen, die eerst zijn gebakken in de koekenpan.