zwitsers geschnatzeltes
- Internationaal, Hoofdgerecht
- 30-60 min.
Kalfsvlees in roomsaus
Ingrediënten 4 recipe.people
500 gram kalfsfricandeau (niet overal verkrijgbaar)1 ui
1 bakje champignons
50 gram boter
zout,peper
1 theelepel basilicum
1 dl witte wijn (zoet)
2 theelepels bloem
1/4 liter slagroom (of slankroom)
1 theelepel bouillonpoeder (hoe meer hoe sterker)
1 theelepel citroenrasp (of iets meer voor frissere smaak)
3 takjes peterselie
Voorbereiding
Kalsvlees in dunne plakjes snijden
Brede plakken eventueel halveren
Ui pellen en snipperen
Champignons schoonmaken en in plakjes snijden
Schaal alvast voorverwarmen
Tijdsduur: 10 min.
Bereidingswijze
In koekepan boter verhitten
Kalfsvlees al omscheppend bruin bakken
In schaal scheppen en bestrooien met zout, peper en basilicum. Schaal warmhouden.
In bakvet ui en champignons bakken totdat al het vocht verdampt is. Wijn toevoegen en al roerend alle aanbaksels losschrapen. Ca 2 min. op hoog vuur laten inkoken.
Intussen bloem door room roeren. Dit toevoegen aan het champignon-wijnmengsel.
Bouillonpoeder en citroenrasp toevoegen
Op hoog vuur inkoken tot de saus een goede dikte heeft. Op smaak brengen met zout en peper. Over het vlees schenken.
Vlak voor het opdienen de peterselie erboven fijnknippen
Tijdsduur: 25 min
Serveertip
Serveren met rosti en doperwtjes/worteltjes
Rosti is redelijk machtig; je kunt ook witte rijst gebruiken