Spaghetti Bolognese della Casa

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 06-03-2017
  • Spaghetti Bolognese della Casa

    Spaghetti Bolognese della Casa

    Spaghetti Bolognese della Casa

  • Spaghetti Bolognese della Casa

    Spaghetti Bolognese della Casa

    Spaghetti Bolognese della Casa

  • Spaghetti Bolognese della Casa

    Spaghetti Bolognese della Casa

    Spaghetti Bolognese della Casa

  • Spaghetti Bolognese della Casa

    Spaghetti Bolognese della Casa

    Spaghetti Bolognese della Casa

  • Spaghetti Bolognese della Casa

    Spaghetti Bolognese della Casa

    Spaghetti Bolognese della Casa

  • Spaghetti Bolognese della Casa

    Spaghetti Bolognese della Casa

    Spaghetti Bolognese della Casa

  • Spaghetti Bolognese della Casa

    Spaghetti Bolognese della Casa

    Spaghetti Bolognese della Casa

  • Spaghetti Bolognese della Casa

    Spaghetti Bolognese della Casa

    Spaghetti Bolognese della Casa

  • Spaghetti Bolognese della Casa

    Spaghetti Bolognese della Casa

    Spaghetti Bolognese della Casa

  • Spaghetti Bolognese della Casa

    Spaghetti Bolognese della Casa

    Spaghetti Bolognese della Casa

  • Spaghetti Bolognese della Casa

    Spaghetti Bolognese della Casa

    Spaghetti Bolognese della Casa

Iedereen heeft zo zijn eigen manier om Bolognesesaus te maken. Zo krijg je dus vanzelf ontelbare recepten. Normaal gesproken maak ik het zelf altijd gewoon uit de losse pols. Maar nu heb ik het eindelijk toch maar eens een keertje opgeschreven. 
Dit zijn toch wel de basis ingrediënten die ik meestal gebruik. Vaak ligt het er ook een beetje aan wat ik in huis heb en wat er voorhanden is in de tijd van het jaar. Ik varieer wel eens met paprika, courgette e.d. Ik gebruik ook een vele grotere hoeveelheid groenten dan in de meeste originele recepten het geval is. Zodoende is dit comfort food toch nog een gezonde maaltijd.
Enne . . . .  goed werk heeft tijd nodig dus laat de saus minstens 1 uur zachtjes pruttelen. Dit komt de smaak echt wel ten goede.

Deel dit recept

Ingrediënten 6 personen
- 500 gram rundergehakt
- 150 gram spekreepjes (Pancetta)
- 2 st. bleekselderij
- 2 wortels
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- 4 tomaten
- 1 st. prei
- 1 pak gezeefde tomaten (500 gram)
- 1 blikje tomatenpuree
- 300 ml rode wijn (2 glazen)
- 500 ml runderbouillon
- 1 el Italiaanse kruiden
- 1 handvol verse basilicum
- olijfolie
- Parmezaanse kaas
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

- Bak in een beetje olie de spekreepjes, voeg het gehakt toe en bak het rul.
- Doe de fijngesneden wortel, uien, bleekselderij en knoflook toe en bak het glazig.
- Voeg de fijngesneden prei, tomaten, gezeefde tomaten en de tomatenpuree toe.
- Schep alles door elkaar en laat het eventjes smoren.
- Doe er dan de wijn, bouillon, Italiaanse kruiden en fijngehakte basilicum toe en laat het op een klein pitje ongeveer 3 kwartier zachtjes sudderen. Maak op het laatst eventueel nog op smaak met peper en zout.
- Kook de spaghetti (of andere pasta zoals bijvoorbeeld tagliatelle) al dente en voeg deze toe aan de saus.
- Zet (vers)geraspte Parmezaanse kaas op tafel zodat iedereen naar eigen behoefte kan nemen.

Dit recept is te vinden in:

Laatste reacties

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 28-06-2017

Leuk om te horen Marianne dat dit voortaan jullie favoriet is. Hier is dat ookzo. Lekker om zelf verse kruiden uit de tuin erbij te doen ;) Bedankt voor je reactie en groetjes van Wilmie _O_

omajan avatar
omajan 24-06-2017

Wat was dit heerlijk, dit is onze favoriet. Op smaak gemaakt met kruiden uit onze tuin. We hebben genoten! Groetjes Marianne

wilmiewillemse avatar
wilmiewillemse 08-03-2017

Prego signore. Buon appetito. Salute!!! Ciao, Wilmie _O_

lieredomdrij avatar
lieredomdrij 08-03-2017

Your casa is my casa, dat lijken me haast gevleugelde woorden uit een beroemde film met oscars en andere keesjes. Maar a, ik zal het maar weer zelf gaan klaar maken.... dank je wel voor dit aantrekkelijke recept, Roger

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten