heerlijke ovenspareribs

  • Europees, Hoofdgerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 06-03-2017
  • heerlijke ovenspareribs

    Heerlijke ovenspareribs

    Heerlijke ovenspareribs

  • heerlijke ovenspareribs

    Heerlijke ovenspareribs

    Heerlijke ovenspareribs

dit is een heerlijk recept uit de familie, ik leerde dit recept van mijn vader en hij leerde het van zijn broer, nu houd ik de traditie in ere door elk jaar dit recept klaar te maken voor de familie.
elke zomer weer smullen!

Deel dit recept

Ingrediënten 3 personen
1 kilo spareribs
50 ml Ketjap
Sap van 1 citroen
2 el bruine suiker
2 teentjes knoflook gehakt
2 el tomatenpuree
1 el Worchestershiresaus
1 el mosterd
0,5 tl Chipotle (of gerookt paprikapoeder)
2 el olijfolie
Zout
Boodschappen bestellen

Bereidingswijze

Verwijder het vlies van je spareribs. Dit witte vlies kan je er heel gemakkelijk aftrekken. Zoek anders even op YouTube hoe je dit doet. Halveer de spareribs (optioneel) en spoel ze af onder de kraan. Dep ze vervolgens droog met een keukenpapiertje.
Maak een marinade door alle ingrediënten te mengen. Breng op smaak met iets zout. Smeer de ribs rijkelijk in met de marinade. Dek af en laat dit minimaal een uur staan. Het lekkerste is als je ze een nacht in de marinade laat staan in de koelkast. Bewaar de marinade die je over hebt.

Verwarm de oven voor op 130 graden.

Leg de spareribs met de holle kant naar beneden (als een soort brug) op een bakplaat bekleed met bakpapier. Giet water op de bakplaat, dit zorgt voor stoom. Dek de spareribs af met aluminiumfolie en gaar ze een uur op 130 graden. Verhoog dan de temperatuur naar 170 graden en gaar ze nogmaals een uur. Smeer ze tussentijds nogmaals in met de resterende marinade.

Haal dan het aluminiumfolie eraf. Bestrijk ze nogmaals met de marinade en gaar ze nog eens 30 minuten. Hierdoor krijgen ze een knapperig korstje. Deze laatste stap kan je eventueel ook op de barbecue doen.

Serveer de spareribs met een lekkere barbecuesaus.

eetze!

Serveertip

Het bereiden van spareribs is dus super easy. Wil je ze liever op de BBQ maken, dan zou ik ze wel voorgaren in de oven. En het laatste half uur op de barbecue leggen.

Laatste reacties

pacari avatar
pacari 23-03-2017

heerlijk recept maar inderdaad uit Paulines Keuken, daar staat het recept sinds juni vorig jaar.

Robincas30 avatar
Robincas30 18-03-2017

Ach, er staan zoveel identieke recepten op SW. Dit lijkt mij overigens een lekker recept voor het komende bbq seizoen. Al lijkt die kilo spareribs mij te weinig voor 3 personen. Groetjes, Dido

karin206 avatar
karin206 17-03-2017

Uit Paulines keuken?? exact hetzelfde recept!

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten