Leftover borrelplank
- Europees, Borrelhapje
- 30-60 min.
Even in de koelkast kijken levert lekker borrelmateriaal op!
Ingrediënten 6 personen
Voor het taartje:2 plakken bladerdeeg uit de koeling
1 zoete aardappel
0,5 rode ui
0,5 courgette
1 hand spinazie
Italiaanse kruiden
50g geraspte kaas
Kaasdip:
150 g feta
2 geroosterde paprika's uit pot
2el creme fraiche
1 el citroensap
Hummus:
1 blik kikkererwten uitgelekt
2 el citroensap
1 el tahin
1 tl komijnpoeder
1tl ras el hanout
1 flinke scheut smaakvolle olie
Bereidingswijze
Snijd de groenten voor het taartje fijn en wok alles gaar met wat olie. Voeg naar smaak kruiden toe en roer op het laatst de kaas erdoor. Beleg een plak deeg met de vulling in een cirkel en leg de andere plak erop. Druk aan, snijd inkepingen en draai de inkepingen een kwart. Zet in een oven van 180 graden voor 30 minuten. De vulling die over is serveren op de plank.
Kaasdip: meng alles met een staafmixer en breng op smaak met peper en zout.
Hummus: Meng alles in een maatbeker tot een fijne pasta.
Serveertip
Serveer er plakjes kaas, worst of wat je dan ook nog hebt bij, bak een broodje, wat toastjes, snackgroentjes en klaar!