Oreo-brownie meringuetaart

  • Amerikaans, Nagerecht
  • 60-120 min.
  • Geplaatst op 02-03-2017

Ik wilde graag een taart maken voor het diner die avond, en ik wilde wel eens proberen om een meringuetaart te maken! Alleen, ik heb een hekel aan fruit in taart en ik kon alleen citroen-meringue vinden. Dus nu heb ik zelf een recept bedacht voor mijn droom-meringuetaart! Iedereen vond het heerlijk!
O ja, het is niet helemaal van mezelf, ik heb een bestaand limoen-meringue recept heel erg omgegooid.

Deel dit recept

Ingrediënten 12 personen
-16 normale oreokoekjes (2 rollen nodig)
-1 pak browniemix + nodige ingrediënten daarvoor
-80 gram roomboter (margarine kan ook, maar is veel minder lekker)
-50 gram bloem
-4 eieren
-150 gram (witte) suiker
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
-mixer
-grote (beslag)kom
-normale (beslag)kom
-kleine (beslag)kom
-zipperbag
-deegroller
-grote taartvorm (rond)
-flesje waar je in kunt knijpen (heb je dat niet, 2 lepels kan ook)
-pan om boter te smelten
-snijplank
-spatel

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden. Stop de oreokoekjes in een zipperbag. Leg het plat op een snijplank en mep met een deegroller tot het allemaal kleinere stukken zijn. Het hoeft niet helemaal verpulverd te zijn, maar zeker niet te grof! 'Giet' de verkruimelde oreo's in een kleine beslagkom en smelt de boter in een pannetje.
Giet de gesmolten boter bij het oreokruim en roer het een beetje door. Voeg de bloem toe en roer tot het overal dezelfde structuur heeft. Leg het mengsel in een ingevette taartvorm en verspreid het, zodat er zowel op de bodem als aan de randen een dun laagje komt te liggen. Als er wat openingen zijn, is dat niet erg. Zet de taartvorm even in de koelkast.
Maak ondertussen de browniemix volgens de verpakking. Haal de taartvorm uit de koelkast en giet het beslag erin. Verspreid het goed. Zet deze taart nu 18-20 minuten in de oven.
Breek de eieren in een grote kom. Nu wordt het leuk: open het flesje, knijp erin, hou de opening boven een dooier en 'schep' het eruit. De dooiers kun je in de koelkast bewaren om er later bijvoorbeeld een omelet mee te bakken. Als je geen flesje hebt, kun je ook met behulp van 2 eetlepels de dooiers eruit scheppen.
Voeg 25 gram suiker toe aan het eiwit en begin met mixen. Voeg daarna steeds een klein beetje suiker toe, tot alle suiker is opgenomen. Niet te snel of te veel, dan zakt de meringue in! Als het een slagroomachtig spul is geworden, is het klaar.
Haal de taart uit de oven en verspreid het meringuemengsel over de browniemix. Geef met de top van een spatel de meringue een meringue-achtig oppervlak. Bak deze taart nu opnieuw in de nog warme oven (180 graden) voor 7-10 minuten.
Haal de taart uit de oven en laat helemaal afkoelen voor het serveren. Bij het serveren is het het beste om de taart in 12 stukken te snijden, hij is nogal machtig.
Eet smakelijk!

Serveertip

Je kan de taart bestrooien met verkruimelde oreo's.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten