Kip Parmezaan met pasta en tomatensaus

  • Italiaans, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Geplaatst op 02-03-2017
  • Kip Parmezaan met pasta en tomatensaus

    Kip Parmezaan met pasta en tomatensaus

    Kip Parmezaan met pasta en tomatensaus

  • Kip Parmezaan met pasta en tomatensaus

    Kip Parmezaan met pasta en tomatensaus

    Kip Parmezaan met pasta en tomatensaus

  • Kip Parmezaan met pasta en tomatensaus

    Kip Parmezaan met pasta en tomatensaus

    Kip Parmezaan met pasta en tomatensaus

Maak indruk op je gasten met dit makkelijke maar heerlijke gerecht van pasta met tomatensaus en knapperige kip. De kip krijgt een lekkere volle umami smaak door de korst met Parmezaanse kaas.Daarnaast maak je een simpele tomatensaus die zich nesteld in de oortjes van de pasta. 

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
Voor de kip:
4 kippendijtjes, plat geslagen
1 ei
50 g bloem
1 tl knoflookpoeder
peper en zout
100 g panko (Japans broodkruim)
100 g geraspte Parmezaanse kaas

Voor de pasta:
300 g orrechiette, oortjespasta (te koop bij de grotere supermarkt)
1 blikje polpa, fijn gesneden tomaten
1 rode ui, gesnipperd
1 knoflookteen, fijn gesneden
1 tl oregano
peper en zout

Als garnering:
5 g verse peterselie, fijn gehakt
10 g geraspte Parmezaanse kaas
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
koekenpan, ovenschaal, snijpank en mes, rasp

Bereidingswijze

1. Meng de bloem met peper, zout en de knoflookpoeder. En de panko met de Parmezaanse kaas.
2. Kluts het ei. Haal de platgeslagen kippendijtjes eerst door het bloem mengsel, vervolgens door het geklutste ei en dan door het panko met Parmezaanse kaas mengsel.
3. Bak de gepaneerde kippendijtjes op hoog vuur totdat de buitenkant mooi bruin is. Plaats ze vervolgens 10 minuten in een ovenschaal in de oven op 200 graden.
4. Kook ondertussen de pasta zoals op de verpakking vermeld staat.
5. Maak de saus door eerst de ui en de knoflook met de oregano aan te fruiten. Voeg dan de polpa toe. Laat dit 4 minuten sudderen en maak af met peper en zout.
5. Schep de pasta door de saus, Leg de kippendijtjes hier bovenop en garneer met de peterselie en de Parmezaanse kaas.

Laatste reacties

Annabel1960 avatar
Annabel1960 05-10-2021

Heerlijk en toch eenvoudig te maken gerecht. Lekker knapperige kipstukjes. Zeker een aanrader. Dank je wel Sabine.

poebeerr avatar
poebeerr 03-05-2019

Lekker idee.

denisevd85 avatar
denisevd85 14-05-2018

Een blijvertje hier! Wel vind ik de 100 gram parmezaan en 100 gram panko wat aan de ruime kant voor 4 kippendijen, maar wat een smaak! Heeeerlijk!

Sabine_Gaastra avatar
Sabine_Gaastra 11-09-2017

Wat leuk dat je het gemaakt hebt Dido en fijn dat het lekker was! Groetjes Sabine

didoroelofsen867 avatar
didoroelofsen867 08-09-2017

Gisteren hebben wij dit gegeten en we vonden het erg lekker. De kip bleef lekker sappig en de combinatie met de andere ingrediënten was heerlijk! Bedankt voor het recept, groetjes, Dido

ArualB avatar
ArualB 18-05-2017

Lijkt me heerlijk, dank je wel.

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten