Courgetti met avocadosaus en gehakt

  • Slanke keuken, Hoofdgerecht
  • 20-30 min.
  • Courgetti met avocadosaus en gehakt

    Courgetti met avocadosaus en gehakt

    Courgetti met avocadosaus en gehakt

Heerlijk gezond en licht gerechtje. Zonder pakjes en zakjes en weinig koolydraten ;)

Deel dit recept

Ingrediënten 2 recipe.people
300 gr gehakt (rund)
2 courgettes
snoeptomaatjes
avocadodip (2 eetlepels)
zure room (1 eetlepel)
zout en peper
olijfolie

Ingredienten avocadodip
1 rijpe avocado
1 1/2 el citroensap
1 teen knoflook
snuf chilipoeder
125 griekse yoghurt (of kwark)
3 el verse basilicum
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 739,69 kcal
Koolhydraten 18,93 g
Eiwitten 38,51 g
Vetten 55,00 g

Bereidingswijze

Maak minstens een uur van te voren de avocadodip:
Halveer de avocado, schep het vruchtvlees uit de schil in een kom.
Voeg de citroensap toe en prak het met een vork goed fijn. Klop de yoghurt, knoflook, basilicum en naar smaak de chilipoeder en zout en peper er door. Laat het minstens 1 uur rusten en intrekken. Ipv prakken met vork heb ik alles in de keukenmachine gedaan.

Rul de gehakt in een scheut olijfolie
Haal de courgettes door de spiraalsnijder, zodat je spaghetti krijgt.
Voeg de courgetti toe aan de gehakt en laat dit wat gaar worden (hoe gaar is een kwestie van smaak).
Als laatst voeg je 2 eetlepels avocadodip en 1 eetlepel zure room toe. Wat zout en peper en de gehalveerde snoeptomaatjes.

Bron

Internet en mijzelf

Serveertip

Lekker met een frisse salade!

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Recent avatar

Doorsturen

Home Recepten