Courgetti met avocadosaus en gehakt
- Slanke keuken, Hoofdgerecht
- 20-30 min.
Heerlijk gezond en licht gerechtje. Zonder pakjes en zakjes en weinig koolydraten ;)
Ingrediënten 2 recipe.people
300 gr gehakt (rund)2 courgettes
snoeptomaatjes
avocadodip (2 eetlepels)
zure room (1 eetlepel)
zout en peper
olijfolie
Ingredienten avocadodip
1 rijpe avocado
1 1/2 el citroensap
1 teen knoflook
snuf chilipoeder
125 griekse yoghurt (of kwark)
3 el verse basilicum
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 739,69 kcal |
Koolhydraten | 18,93 g |
Eiwitten | 38,51 g |
Vetten | 55,00 g |
Bereidingswijze
Maak minstens een uur van te voren de avocadodip:
Halveer de avocado, schep het vruchtvlees uit de schil in een kom.
Voeg de citroensap toe en prak het met een vork goed fijn. Klop de yoghurt, knoflook, basilicum en naar smaak de chilipoeder en zout en peper er door. Laat het minstens 1 uur rusten en intrekken. Ipv prakken met vork heb ik alles in de keukenmachine gedaan.
Rul de gehakt in een scheut olijfolie
Haal de courgettes door de spiraalsnijder, zodat je spaghetti krijgt.
Voeg de courgetti toe aan de gehakt en laat dit wat gaar worden (hoe gaar is een kwestie van smaak).
Als laatst voeg je 2 eetlepels avocadodip en 1 eetlepel zure room toe. Wat zout en peper en de gehalveerde snoeptomaatjes.
Bron
Internet en mijzelf
Serveertip
Lekker met een frisse salade!