Overheerlijke Surinaamse Bruine Bonen met Rijst

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Overheerlijke Surinaamse Bruine Bonen met Rijst

    Overheerlijke Surinaamse Bruine Bonen met Rijst

    Overheerlijke Surinaamse Bruine Bonen met Rijst

Een stevige bruine bonen met verschillende soorten vlees. Geserveerd met witte rijst,
groenten, pom en tafelzuur…

Deel dit recept

Ingrediënten 6 recipe.people
1 grote pot bruine bonen (750ml), 250 gr kippenvleugels of borrelhapjes, 250 gr zoutvlees, 2 tomaten, 1 el tomatenpuree, 4 teentjes knoflook, 1 ui, 10 stuks pimentkorrels, 4 laurierblaadjes, 1/2 tl suiker, 1 Madam Jeanette peper, 1/2 tl zwarte peper, 750ml kokend water, 2 tl. aji-no-moto, zonnebloemolie, zout
Boodschappen bestellen
Voedingswaarde per portie
Voedingswaarde Eenheid
Energie 342,88 kcal
Koolhydraten 23,90 g
Eiwitten 22,56 g
Vetten 15,06 g

Bereidingswijze

1. Kook het zoutvlees halfgaar in water, laat die afkoelen en snij het in blokjes.
2. Snij de knoflook en ui fijn, snij de tomaten in grove stukken.
3. Verhit 4-6 eetlepels olie in een (soep)pot en bak de ui en knoflook halfgaar.
4. Voeg de kip en het zoutvlees toe en bak deze lichtbruin.
5. Voeg de bruine bonen, tomaten, tomatenpuree, pimentkorrels, laurierblaadjes, suiker, zwarte peper en aji-no-moto toe. Goed mengen en 4-5 minuten meebakken.
6. Voeg 750ml kokend water toe en gedurende 1,5 tot 2 uur met het deksel op de pot op laag vuur gaar koken. Af en toe roeren.
7. Ruim 10 minuten voor het eind de (hele) Surinaamse peper toevoegen en verder op smaak brengen met zout.

Serveertip

- Voeg aan het eind nog wat fijngesneden selderij toe.
- De volgende dag is de bruine bonen nog lekkerder!
- De bruine bonen kan men ook verrijken met verschillende soorten worstjes.

Dit recept is te vinden in:

Log in om een reactie te plaatsen

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

michelstekelenburg815 avatar

Doorsturen

Home Recepten