1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Vis keuken
  5. Skrei (kabeljauw) met kruiden-notenkorst

Skrei (kabeljauw) met kruiden-notenkorst

  • Vis, Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 28-02-2017

Ingrediënten 4 personen


500 gr verse Skrei (kabeljauwfilet)
25 gr ongezouten peacan noten, fijngehakt
2 sneetjes witbrood zonder korst
1 volle el verse tijmblaadjes, fijngehakt
1 rode ui, zeer fijn gehakt
2 el olijfolie
25 gr koude klontjes roomboter
optioneel: paar takjes cherry tomaatjes
snufje zeezout
vers gemalen zwarte of witte peper


Verder heb je nodig


Ingevette ovenschaal, broodrooster

Skrei (kabeljauw) met kruiden-notenkorst
Skrei (kabeljauw) met kruiden-notenkorst
Skrei (kabeljauw) met kruiden-notenkorst
Skrei (kabeljauw) met kruiden-notenkorst
Skrei (kabeljauw) met kruiden-notenkorst
Skrei (kabeljauw) met kruiden-notenkorst

Skrei, niets minder dan volwassen kabeljauw, maar dan wel van topkwaliteit. Elk jaar trekken er miljoenen kabeljauwen uit de Barentszzee naar de Lofoten, noordelijkste eilandengroep in Noorwegen om daar te paaien. In Januari mag er daar, hetzij beperkt, duurzaam op gevist worden, voornamelijk met lijnen. Vanaf begin februari tot april. De filets zijn erg geliefd bij visliefhebbers omdat ze dik en stevig zijn, steviger dan kabeljauw uit de Noordzee, en een uitgesproken smaak hebben. Enkele supers, Plus, Appie, Coop hebben het, Hanos en Sligro en de visspeciaalzaken uiteraard. Erg makkelijk en fijn om mee te koken en superlekker

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Leg de skreifilet in de ovenschaal en bestrooi met zout en peper. Rooster het brood in de broodrooster op de laagste stand en verwarm de oven voor op 180°C. Verkruimel het brood grof en meng het met de verse tijm, pecannoten, rode ui en olijfolie. Verdeel dit mengsel over de bovenkant van de vis en verdeel de boter erover. Plaats de ovenschaal in het midden van de oven en bak de vis in 20-25 minuten knapperig en bruin al naar gelang de dikte van de filets. Leg er eventueel een paar takjes verse cherry tomaatje naast en besprenkel met wat olijfolie en zwarte peper zodat ze mee kunnen garen.

Serveertip


Ook lekker met peterselie worteltjes, bietjes of romige prei.

Bron

Receptenkaartje Plus, flink aangepast



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf


Reacties (2)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Fressnapf
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top