1. Home
  2. Recepten
  3. Bijgerecht
  4. Surinaamse keuken
  5. Overheerlijke Surinaamse Teloh

Overheerlijke Surinaamse Teloh

Door: michelstekelenburg815

  • Surinaams, Bijgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 28-02-2017

Ingrediënten 4 personen


1 kg cassave, zonnebloemolie, 1/2 tl zout


Surinaamse Teloh

Surinaamse Teloh

Surinaamse Teloh

Uitgekookte en gefrituurde stukken cassave, meestal geserveerd met trie sambal, pindasaus of bakkeljauw…genieten geblazen!

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Schil de cassave.
2. Snij de cassave in delen van bijvoorbeeld 7x4x4 cm.
3. Breng voldoende water aan de kook, voeg het zout toe en kook de cassave gaar.
4. Verhit voldoende olie in een wok of pan.
5. Bak de cassave lichtbruin.

Tags, ,

Serveertip

- Diepvries cassave is ook goed te gebruiken en is meestal in panklare delen gesneden. De cassave eerst laten ontdooien alvorens die uit te koken.
- Gaar stomen zorgt ervoor dat de cassave niet uit elkaar valt.
- Warm serveren met trie sambal, pindasaus of bakkeljauw.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van michelstekelenburg815
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top