Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Thaise keuken
  5. Thaise kipballetjes in kokoscurry

Thaise kipballetjes in kokoscurry

Door: Sabine_Gaastra

  • Thais Hoofdgerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 28-02-2017

Ingrediënten 4 personen


Voor de kipbaletjes:
400 g kippengehakt
2 el bloem
1 el geraspte gember
2 knoflooktenen, fijn gehakt
1 el fijn gehakte basilicum
1 el fijn gehakte peterselie
1 el fijn gehakte koriander
1 ei
Peper en zout

Voor de curry:
300 g witte rijst, gekookt zoals op de verpakking vermeld staat
1 rode paprika, in reepjes gesneden
1 gele paprika, in reepjes gesneden
1 knoflookteen, fijn gehakt
1 grote witte ui, in stukken gesneden
2 el rode currypasta
400 ml kokosmelk
peper en zout
Basilicum voor de garnering, in reepjes gesneden


Verder heb je nodig


Wokpan, ovenplaat bekleed met bakpapier, Snijplank en mes


Dit gerecht gerecht heb je binnnen een handomdraai op tafel staan. Maak eerst de kipballetjes, terwijl deze in de oven staan kun je de rijst koken en de curry maken! 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Meng voor de kipballetjes alle ingredienten door elkaar in een kom. Vorm hier balletjes van en leg deze op de bakplaat. Plaats dan de bakplaat 20 minuten in een oven van 220 graden.
2. Kook ondertussen de rijst. Bak dan voor de curry eerst de knoflook, ui en paprika in een Wokpan. Voog daarna de currypasta toe en bak deze 2 minuten mee. Schenk vervolgens de kokosmelk bij het geheel.
3. Haal de kipballetjes uit de oven en leg deze in de curry. Laat het geheel 3 minuten op laag vuur sudderen.
4. Doe de rijst op de borden, schep hier de curry met de balletjes overheen en garneer met de basilicum.

Tags, , , , , ,



Deel dit recept

Reacties (7)

Bekijk alle reacties Ophalen reacties ... Bekijk minder reacties


Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Sabine_Gaastra
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top