Overheerlijke Surinaamse Kip / Eend (Doksa) Masala

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  • > 120 min.
  • Geplaatst op 27-02-2017
  • Overheerlijke Surinaamse Kip / Eend (Doksa) Masala

    Overheerlijke Surinaamse Kip / Eend (Doksa) Masala

    Overheerlijke Surinaamse Kip / Eend (Doksa) Masala

Overheerlijke Surinaamse kip / eend (Doksa) masala, bij roti, witte rijst of de borrel…

Deel dit recept

Ingrediënten 4 personen
1 kg kip (of 1 kg eend – doksa, doksa, doksi), 1 grote ui, 7 teentjes knoflook, 3 volle tl masala, 2 madame jeanette pepers, 2 maggi blokjes, 1/2 tl zwarte peper, 1 afgestreken tl komijnpoeder, 1 tl tomatenpuree, 2 tl aji-no-moto (asinomoto), zout (naar smaak toevoegen)
Boodschappen bestellen
Benodigdheden
wok

Bereidingswijze

1. Hak de kip (of eend) in kleine stukken, was het vlees met azijn en spoel het af met water.
2. Snij de ui heel fijn, maal de knoflook en madame jeanette pepers (zonder pitten) fijn.
3. Los de masala op in een half kopje kokend water tot een slappe pasta. Dit zal voorkomen dat de masala bij het bakken aanbrand en bitter wordt.
4. Verhit 6 eetlepels olie in een wok en bak de ui halfgaar.
5. Voeg de gemalen knoflook en peper toe en bak die ook halfgaar.
6. Voeg de opgeloste masala toe, alles goed roeren en 1 tot 2 minuten laten bakken.
7. Voeg de kip (of eend), tomatenpuree, verkruimelde maggi blokjes en aji-no-moto toe. Wederom goed roeren, waarbij je ervoor zorgt ervoor dat de masala gelijkmatig wordt verdeeld.
8. Doe een passende deksel op de wok en kook de kip (of eend) 1,5 tot 2 uur gaar (het vlees laat zelf veel vocht los).
9. Om de ca. 30 minuten controleren of er nog voldoende vocht is en indien nodig extra kokend water toevoegen. Het deksel verder niet onnodig openen.
10. Ongeveer 15 minuten voor het eind de zwarte peper, komijnpoeder en zout naar smaak toevoegen.

Serveertip

- De masala niet laten aanbranden, anders wordt het bitter.
- Laat de eend bij de slager meteen in kleine stukken hakken.
- Sommige mensen voegen samen met de eend ook een dopje whisky toe om het vlees malser te laten koken.

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties

Bewaren in kookboek

Selecteer hier je kookboek(en) of type hier om nieuwe kookboeken aan te maken

Over de plaatser

Doorsturen

Home Recepten