1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Surinaamse keuken
  5. Overheerlijke Surinaamse Kip / Eend (Doksa) Masala

Overheerlijke Surinaamse Kip / Eend (Doksa) Masala

Door: michelstekelenburg815

  • Surinaams, Hoofdgerecht
  •  > 120 min.
  • Geplaatst op 27-02-2017

Ingrediënten 4 personen


1 kg kip (of 1 kg eend ‚€" doksa, doksa, doksi), 1 grote ui, 7 teentjes knoflook, 3 volle tl masala, 2 madame jeanette pepers, 2 maggi blokjes, 1/2 tl zwarte peper, 1 afgestreken tl komijnpoeder, 1 tl tomatenpuree, 2 tl aji-no-moto (asinomoto), zout (naar smaak toevoegen)


Verder heb je nodig


Wok

Surinaamse Kip / Eend (Doksa) Masala

Surinaamse Kip / Eend (Doksa) Masala

Surinaamse Kip / Eend (Doksa) Masala

Overheerlijke Surinaamse kip / eend (Doksa) masala,¬†bij roti, witte rijst of de borrel‚€¶

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Hak de kip (of eend) in kleine stukken, was het vlees met azijn en spoel het af met water.
2. Snij de ui heel fijn, maal de knoflook en madame jeanette pepers (zonder pitten) fijn.
3. Los de masala op in een half kopje kokend water tot een slappe pasta. Dit zal voorkomen dat de masala bij het bakken aanbrand en bitter wordt.
4. Verhit 6 eetlepels olie in een wok en bak de ui halfgaar.
5. Voeg de gemalen knoflook en peper toe en bak die ook halfgaar.
6. Voeg de opgeloste masala toe, alles goed roeren en 1 tot 2 minuten laten bakken.
7. Voeg de kip (of eend), tomatenpuree, verkruimelde maggi blokjes en aji-no-moto toe. Wederom goed roeren, waarbij je ervoor zorgt ervoor dat de masala gelijkmatig wordt verdeeld.
8. Doe een passende deksel op de wok en kook de kip (of eend) 1,5 tot 2 uur gaar (het vlees laat zelf veel vocht los).
9. Om de ca. 30 minuten controleren of er nog voldoende vocht is en indien nodig extra kokend water toevoegen. Het deksel verder niet onnodig openen.
10. Ongeveer 15 minuten voor het eind de zwarte peper, komijnpoeder en zout naar smaak toevoegen.

Tags, , , ,

Serveertip

- De masala niet laten aanbranden, anders wordt het bitter.
- Laat de eend bij de slager meteen in kleine stukken hakken.
- Sommige mensen voegen samen met de eend ook een dopje whisky toe om het vlees malser te laten koken.



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van michelstekelenburg815
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top