Overheerlijke surinaamse gebakken banaan (baka bana)
- Surinaams, Bijgerecht
- 10-20 min.
Heerlijke surinaamse gebakken banaan (baka bana), lekker als bijgerecht bij bijvoorbeeld surinaamse bami (http://www.smulweb.nl/recepten/1450489/Overheerlijke-surinaamse-bami)
Ingrediënten 4 personen
3 grote rijpe bakbananen, 100 gr zelfrijzend bakmeel, 175 ml water, tl suiker, 1 mespuntje zout, zonnebloemolieVoedingswaarde per portie
Voedingswaarde | Eenheid |
---|---|
Energie | 2643,25 kcal |
Koolhydraten | 91,00 g |
Eiwitten | 6,25 g |
Vetten | 249,03 g |
Bereidingswijze
1. Doe de bloem, water, suiker en zout in een kom. Roeren tot een slap deeg.
2. Schil de bakbananen en snij ze in lange, dunne plakjes (ongeveer 0,5 cm dik).
3. Schep de plakjes door de deeg. Zorg ervoor dat de plakjes volledig bedekt zijn.
4. Verhit de olie in een diepe pan.
5. Stop de bedekte plakjes 1 voor 1 in de hete olie (anders gaan ze aan elkaar plakken).
6. Goudbruin bakken en warm serveren.
Serveertip
Heerlijk bijgerecht bij diverse (rijst)gerechten…