1. Home
  2. Recepten
  3. Nagerecht
  4. Indiase keuken
  5. Payesh

Payesh

  • Indiaas, Nagerecht
  •  20-30 min.
  • Geplaatst op 28-06-1999

Ingrediënten 4 personen


4 el rozijnen
1 ltr melk
100 gr basmatirijst
3 el amandelschaafsel
5 el suiker
1/2 tl kardemompoeder
1 el. fijngehakte pistachenoten (ongezouten)



Rijstevla met pistaches

Deel dit recept

Ontdek meer:

Bereidingswijze

Breng de melk aan de kook
voeg rijt rozijnen en amandelen toe
Laat dit mengsel op laag vuur (steeds roeren)
15 min sudderen.Vervolgens op matig vuur 5 min koken tot de melk indikt en de rijst zachter wordt
Roer de suiker en kardemompoeder erdoor en haal pan van vuur.
Verdelen in schaaltjes en garneren met gehakte pistache



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van koekie1


Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van koekie1
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top