Smulweb.nl maakt gebruik van cookies

Graag houden wij onze website gratis, daarom maken wij gebruik van cookies en vergelijkbare meettechnieken. Hiermee kunnen wij uw instellingen onthouden en de website optimaliseren. Daarnaast kunnen wij voor advertenties een vergoeding ontvangen. Meer over cookies leest u hier.

Om verder te gaan naar de website,
verzoeken wij u om akkoord te geven.

Gaat u hiermee akkoord?

Ja, ik accepteer de cookies
  1. Home
  2. Recepten
  3. Hoofdgerecht
  4. Italiaanse keuken
  5. Ravioli met garnalenvulling

Ravioli met garnalenvulling

Door: Sabine_Gaastra

  • Italiaans Hoofdgerecht
  •  30-60 min.
  • Geplaatst op 27-02-2017

Ingrediënten 4 personen


Voor het pastadeeg:
300 g bloem
2 eieren
60 ml water
snufje zout
1,5 tl olijfolie

Voor de vulling
100 g rauwe garnalen
2 el zure room
5 g verse bieslook
2 g dille
1 tl olijfolie
1 tl citroenrasp
1 el citroensap

Voor de boter:
een rood uitje, fijn gesneden
5 g bieslook, fijn gesneden
50 g roomboter
3 el groentebouillon
zout en peper



Deze heerlijke garnalenravioli maak je makkelijk zelf! 

Ontdek meer:

Bereidingswijze

1. Meng de ingrediënten voor het deeg met je vingers en kneed totdat het een glad deeg wordt. Plaats dit 30 minuten in de koelkast.
2. Haal vervolgens het deeg uit de koelkast en rol het deeg uit met pastamachine of met de deegroller totdat het minder dan een millimeter dik is.
3. Steek uit nu rondjes uit het deeg met een ronde uitsteker met een diameter van ongeveer 8 cm.
4. Maak dan de vulling door alle ingrediënten in een maatbeker te doen en dit te pureren met de staafmixer.
5. Plaats bolletjes van de vulling op de rondjes pasta. Bestrijk de rondjes pasta met een los geklopt eitje en maak halve maandjes van de rondjes.
6. Kook de ravioli 2 minuten in kokend water.
7. Maak dan de jus. Doe de rode ui en bieslook in de pan met de boter en bak dit op hoog vuur. Voeg dan de bouillon toe en laat dit 2 minuten indikken. Leg hier de gekookte ravioli in en laat deze 1 minuut meebakken.
8. Garneer met peper, zout en een beetje verse kruiden.

Tags,



Deel dit recept

Reacties (0)



Over de plaatser
Ga naar de persoonlijke pagina van Sabine_Gaastra
Leuk kookboek om te volgen
?
Meest bekeken
Kooktip!
Maak je koelkast leeg

Geef op wat je nog in de (koel)kast hebt liggen en zoek daar recepten bij!

Scroll voor meer recepten
Top