
Voor het pastadeeg:
300 g bloem
2 eieren
60 ml water
snufje zout
1,5 tl olijfolie
Voor de vulling
100 g rauwe garnalen
2 el zure room
5 g verse bieslook
2 g dille
1 tl olijfolie
1 tl citroenrasp
1 el citroensap
Voor de boter:
een rood uitje, fijn gesneden
5 g bieslook, fijn gesneden
50 g roomboter
3 el groentebouillon
zout en peper
Deze heerlijke garnalenravioli maak je makkelijk zelf!
1. Meng de ingrediënten voor het deeg met je vingers en kneed totdat het een glad deeg wordt. Plaats dit 30 minuten in de koelkast.
2. Haal vervolgens het deeg uit de koelkast en rol het deeg uit met pastamachine of met de deegroller totdat het minder dan een millimeter dik is.
3. Steek uit nu rondjes uit het deeg met een ronde uitsteker met een diameter van ongeveer 8 cm.
4. Maak dan de vulling door alle ingrediënten in een maatbeker te doen en dit te pureren met de staafmixer.
5. Plaats bolletjes van de vulling op de rondjes pasta. Bestrijk de rondjes pasta met een los geklopt eitje en maak halve maandjes van de rondjes.
6. Kook de ravioli 2 minuten in kokend water.
7. Maak dan de jus. Doe de rode ui en bieslook in de pan met de boter en bak dit op hoog vuur. Voeg dan de bouillon toe en laat dit 2 minuten indikken. Leg hier de gekookte ravioli in en laat deze 1 minuut meebakken.
8. Garneer met peper, zout en een beetje verse kruiden.